Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Maskēšanās 900-14000nm.

Mūsdienu kaujaslauka mērķatklāšanas pamatā atrodas optiskais , IS un UV diapozons.Bruņtehnikas , pilotējamo un bezpilotu lidaparātu aprīkojuma klāststs ietver dažādas mērķnozīmes termovīzijas iekārtas. Diapozons 900-14000nm nodrošina  darbību d/n tumšajā posmā ,sliktos meteoapstākļos. Nodrošina ugunsefektivitāti pretinieka pretpasākumu apstākļos.

                                       
Novērošana.,Robežsardze, izlūk patruļa.

 Piemērs, sadursmē ar pretinieku kura aprīkojumā nau termovīzijas iekārtu rodas pārsvars. Pielietojot acij redzamā, 430-470nm optiskā diapozona sedzējmiglu.Tiek iegūts pretiniekam necaurskatāmu manevra lauku no kura veikt  tā satriekšanu.Temovīzijas iekārtām pakāpeniski kļūstot kompaktākām un cenā pievilcīgākām tās parādās karēvja ekipējuma listē-. termovīzijas briles un ieroču tēmekļi. Šodien ,pamatā šāds aprīkojuma atrodas elitāru vienību ekipējumā. Tehnaloģijas pilnveidošanas proces nodrošina ka  tuvākos 5 gados  notiks masveida  termovīzijas iekārtu palētināšanās un nonākšana  karēvja ekipējumā. Tātad, mūsdienu karēvim ir jabūt elemntārām priekšzināšanām par veidiem ar kādiem panākāma termovīzijas tehnisko rādītāju degradācija. Apskates priekšmets ir materjāls izpaliekot formai. Interesanti, uzskatāmi zinību elementi kuri iekļauti šodienas speciālo uzdevumu karēvju zinību listē. Mērķnozīme ,maksimāla izdzīvošana kaujaslaukā un veicamā uzdevuma izpildīšana.  
                                                                                                          
Elementāri ,Vatson -Ekranizācija.

Viena no UV- neitralizācijas materjāliem ir polimēri. Aktuāla un perspektīva karēvju apģērba, tehnikas apmetņu izgatavošanas tirgus niša. Termovīzijas iekārtu plaša ienākšana militārā ikdienā ierosinās pretdarbību. Nepieciešamība pāriet no vienkāršas ekranizācijas uz aktīvu signatūras pārvaldi. Karēvja apģērba un ekipējuma gadijumā atkārtojot Zviedrijas  kompānijas ''Barracuda'' principu. Tam nepieciešamas viegls, pēc uzbūves daudzslāņains ar integrētiem elektosildīšanas elementiem. Apģērba vai ''UV-ēnu'' apmetņa cena nedrīkst pārsniegt 500$ par vienību.  



   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru