Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Unversāls-Brimstone/Sea Spear

Mikroviļņi, Izmantotojas divi viļņu diapozoni Ka- 35 Ghz un W- 94/97 Ghz mm- diapozona pašnovades bloks. Interese par mm-viļņu diapozonu radās saistībā ar PRA. Ekspermentos noskaidrojot ka lielākā noturība pret atmosfēras radītiem traucējumiem piemīt W- 94 Ghz, Turpmāk pētijumu ''datu kodolam'' atspoguļojoties praktiskās izstrādēs. Ārpus pretraķešu aizsardzības izstrādēm notiek mm-diapozona integrēšana aviācijas bruņojuma listē. Nodrošina sauzemes un virsmas mērķa tēla atklāšanu- pašnovadi. Pirmā specializētā izstrāde ir britu VR ''Brimstone''. To pielietojums noritēja Lībijas operācijas ''Odissey dawn'' ietvaros.

                                                      Lībija.
 Turpmāk, norit raķetes mērķnovades sistēmas pilnveidošana. Pašnovades mm-diapozonu dublējot ar lāzernovadi. Uzlabojumi ,paplašināja mērķlisti ,stacionāri, mobili  un līdz 150km/h ātri mērķi. DailyMail.co.uk- ''Brimstone'' izmēģinājumiem veltīts  apraksts.

                                           Duālas novades VR ''Brimstone''izmēģinājumi.

Raķetes ,,Brimstone'' ir unificēta dzinējā ,kaujas daļā un vairākos citos elementos ar ''Hellfire''.  Saglabājot kopīgus ģeometriskos un svara rādītājus. Atšķirība ir novades sistēmā un autopilotā. Pretēji ''Hellfire'' plaknes trajektorijai ''Brimstone'' ir realizēts aviācijas nesēju munīcijai nepieciešamā lidojuma taka ar vertikālo pikējumu mērķapvidū. Pretēji ''Hellfire'' tā nodrošina tiešam skatam slēptu objektu satriekšanu. Novadē ietvertais mm-diapozona radiolokātors iepretim lāzernovadei sniedz rindu priekšrocību. To neietekmē meteoapstākļi un kaujaslauka atmosfēras sliktā caurskatāmība. Virsmas mērķu satriekšanas gadijumā ļaujot pārvarēt jūras virsmai raksturīgās tehniskās ''barjeras''. Turpmākā VR ''Brimstone'' pilnveidošana norit programatūras jomā. Uzlabojot signālapstrādi tiek radīta ''Sea Spear'' programatūras modifikācija.

                                         
 Radiolokātora izmantošana nodrošina, mazizmēra ,ātrgaitas virsmas mērķu distancionālu satriekšanu. Raķete ir piemērota startam no sauzemes un virsmas nesējiem. Tātad VR ''Sea Spear'' ir klasificējama kā mazizmēra pretkuģu-pretdesanta raķete. Pozitīvais, mazais svars ļauj raķetes izvērst uz niecīgu gabarītu flotes un sauzemes tehnikas platformām. Raķetes sniedzamība startā no virsmas nesējiem līdz 7/8km no taktiskā-iznīcinātāja 24/26km ,helikoptera vai bezpilota lidaparāta 12km. Trūkums, ir ieroča lielās izmaksas : 320.000-370.000 $. Budžetvalstīm, ''Sea Spear'' pielietojums attaisnojas mazizmēra 140t-500t desantkuģa satriekšanai. Kompaktums ,nelielais svars un starta vienkāršība nodrošina slēptu izvēršanu uz maztonāžas flotes nesēja. Nesējam iegūstot sekojošas priekšrocības ,netiek klasificēts kā apdraudējums ,munīcijas kompaktums un svars ļauj izvērst 8-16-24 lielu arsenālu. Skaitliskais daudzums sniedz 3-4-6-8 zalves raidijuma iespēju. Pirmās pārsteiguma zalves gadijumā tiek nodrošināta korvetes vai fregates gabarītu platformas disfunkcija. Tehniski aktuāls ierocis Krievijas robežvalstīm. Pielietojums  neattaisnojas*  desanta amfībijtehnikas gadijumā. Ierosinot apskatīt alternatīvo variantu Spike-ER-7km /NLOS-25km munīcijas izmaksas. Tehnaloģija ir sarežģīta un dārga,tiek pretnostatīta IIR tehnaloģijai.Starptautiskās operācijās neliels,1200/1350t. patruļkuģis iegūst iespaidīgu aizsardzības potencionālu pret ''spieta'' taktiku.

neattaisnojas* -iegādes cena iepretim satriecamā objekta cenai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru