Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 7. septembris

Ukraina un ieroču piegādes.

NATO sammits Velsā iezīmēsies ar vēsturisku lēmumu, ieroču piegādes Ukrainas Bs ! Politiski nozīmīgs ir ar to ka ieroči tiek piegādāti Krievijas ''piemājas dārziņa'' valstij. No tehniskā viedokļa paziņojums ir kurjozu žanram piederīgs ! Iemesls, Ukrainas MRK ražotā nomenkalatūra un tehnaloģiskās iespējas.  Piegāžu fakts norāda cik izsaimniekota un bezspēcīga ir valsts aizsardzības joma. Interesi  var izraisīt piegādātāju valstis un ieroču nomenkalatūra.
Autors, skaļais paziņojums par ieroču piegādēm Ukrainai pamatā veic informatīvā atbalsta lomu.Iemesls ir finanses. Ukrainas gadijumā, ieroču piegādes var notikt tikai un vienīgi ar kredīta līnijas palīdzību vai bezmaksas. NATO vadības paziņojums ,Ukrainai tiek atvēlēti 15 miljoni Eiro ! Atvēlētais finansu apjoms skaidri definē  ASV un Eiropas nostāju.  Galvenā finansētāja lomu var uzņemties ASV. Ar to veicot savas ''garantijas polises''* nomināla apmaksu. Realitātē,  ''ieroču'' piegādes nomenkalatūra ietvers karadarbības kvalitāti uzlabojošus mazcenas elementus. Taktiskā līmeņa raidstacijas, nakts redzamības briļu un tēmekļu komplekti, IS- atpazīšanas ''zīmes'', 120mm mīnmetēju munīciju un PTRK. Aviācija, Strela/Igla pretdarbībai nepieciešamās  pirotehniskās mānekļu ''sveces''. Interesanti ,ārvalstīs cirkulē informācija ka Ukrainai ir nepieciešama smagā bruņtehnika ,tanki !! Valstij kurai ir iespaidīgas tanku rezerves un  to ražošanas jaudas ! Izkaidrojas ar rezervju nepietiekamo tehnisko funkcionalitāti. Trūkumu novēršana prasa resursus un laiku. Polija un Čehija var kļūt par vienīgām NATO valstīm kuru piegādes ietvertu bruņtehniku un artilēriju. Čehija, kompānija ''Excalibur'' piedāvā ''gatavs lietošanai''- T-72/BMP-2 rezerves . Vērtīgākais Čehijas piedāvājums varētu būt 152mm augstas mobilitātes haubice ''Dana M1''. Piegāžu jautājums atduras pret finansēm.

                                                     152mm ''Dana'' M-1CZ

Mazvalstu ražotājam svarīgs ir apmaksas avots ,valsts vai ārvalsts kredītlīnija. Apšaubāma ir ASV interese sonsorēt ārvalsts ieroču un materjālu piegādes Ukrainai. Piemēri, mazticams ka Beļgijas munīcijas kompānija ''Mecar'' iegūs pasūtijumu 30mm munīcijas piegādēm. ''Mecar''nomekalatūra ietver PSRS/Krievijas standarta 30mm 2A42* lielgabalam paredzētu  bruņsitēja munīciju M-929. Gruzijai  un šodien Ukrainai svarīgs elements ir T-64/72/80/90 tanku saimes 125mm  munīcija. Izrēlas ''IMI'' piedāvā efektīvu 125mm HE-MP-T  M-710 munīcijas risinājumu.  Palaidēja iestatīšanas iespēja vairākkārtīgi palielina tanku 125mm lielgabala uguns efektivitāti cīņā ar apbūvē slēptu vai apvidū izvērstu pretinieku. Jautājums, vai kāds finansēs Ukrainai paredzētas piegādes ?

garantijas polises*- 1997 gadā ,Krievija , ASV un Lielbritānija sniedza drošibas garantijas Ukrainai.

PTRK-PretTanku Raķešu Kompleksi.

30mm 2A42*-lielgabals ir izvērsts uz BMP-2/3, BMD- 3/4 ,helikopteriem Ka-52/Mi-28.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru