Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 14. septembris

Maskēšanās 430-470 nm.

Tehnikas un karēvja izdzīvošanā lielu lomu spēlē maskēšanās ,spēja pielāgoties apvidus fonam. Maskēšanos var iedalīt divās kategorijās. Pirmajā acij redzamā 430-470 nm. optiskajā diapozonā,bet otrais  ir 900 -14.000 nm. tehniskajā diapozonā. Konfliktvidei ir raksturīga apvidus atšķirība: Iraka,Afganistāna,Kosova, Maķedonija,Gruzija ,Ukraina. Austrumeiropas apvidus veicina maskēšanās nozīmi. Liela vērība maskēšanās iemaņām tiek pievērsta armijas vienībās kuras parktizē neregulārus taktikos risinājumus. Tradicionāli par tādām tiek uzskatītas izlūku, izlūktriecien patruļas ,snaiperi un ugunskoriģētāju vienības. Zināmā mērā to var attiecināt arī uz mehanizētā daļām kuru taktiska paredz bezkontakta sadursmi.*

                                             
Apgūstot vielu.

Uzkatāmi tiek demonstrēti izejmaterjāli un maskēšanās tērpa tapšanas proces. Taču minētie meskēšanās pasākumi ir paredzēti 430-470 nm ,acij redzamai spektra sadaļai. Īpašību degradācija uzrādās saskarsmē ar ''tehnisko'' diapozonu.

                    

 bezkontakta sadursme*- pamatā paredz pretinieka atklāšanu un ģeolokalizēšanu kalpojot par  mērķnorādi citām ieroču grupām. Vai tiek praktizēta īslaicīga distancionāla uguns sadursme .

                                                                                                      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru