Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2015. gada 17. jūnijs

Dānija, Copst-vienkāršie risinājumi.

Dānija, militārā ražotne raksturojas ar nelielām kompānijām. Līdztekus nacionālās militārās raudzes  sakaru -vadības, aviācijas moduļiem uc. kompānijas specializējas vienkāršu, finansēs pieejamu divējādas nozīmes elementu ražošanā. Viens no tādiem uzņēmumiem ir ''Copenhagen sensor technology''- Copst specializējas optiskisko CCD/TV pielāgošana civilai/militārai mērķnozīmei. Kompānija piedāvā vienkāršu ,kompaktu stacionāru un uz izvēles nesēja ātri izvēršamu kaujaslauka izlūkošanas sistēmu. Pretstatā ASV FLIR augsti integrētai, saitēma ietver 2 kameras CCD/TV un IS  atkarībā no optikas izvēles nodrošina personas atklāšanu no 2,6km līdz 8 km distancē. Interesanti ka kompānija piedāvā armijas tehnikas modernizācijas paketi. Apkalpes vizuālās informētības uzlabošanas nolūkā piedāvā aprikot tehniku ar CCD/TV-IS mikro kamerām. Katram no divām kameru klāsteriem pārklājot 170* tehnikas perimetra.  

M113 vai FV 103 CRV-T.

Atzīmei ,atgadijums Ādažu militārās bāzē liek secināt ka arī citos Latvijas BS svarīgos* militāros objektos perimetra uzraudzības sistēmai ir formāls raksturs. Atgadijuma pozitīvais pienesums ir atklāsme cik juridiski un tehniski neaizsargāti ir svarīgi militārās infrastruktūras objekti ,tātad arī valsts.


svarīgos*- Lielvārdes avb., flotes bāzēšanās punkts, zemessardzes bat., utt.                                                

3 komentāri:

  1. Vai varētu kaut ko par bezpilota lidaparātiem un uz to bāzēto loitering munittion? Kā ar to pielietošanu sarežģītas radioelektroniskās cīņas apstākļos, pret pretinieku ( KF) kuram ir daudz un advancētas radioelektroniskās pretdarbības sistēmas?
    Kas efektīvāks- triecienhelikopteri, triecienlidmašīnas vai CUAV (aļa AVENGER C)?
    Ko domā par uvision HERO modeļu klāstu, to pielietojumu augstas intensitātes konflikta apstkāļos izmantojot spieta taktiku? Varbūt labs spēku reizinātājs mazu valstu BS?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Centīšos, bet minētais ir veselas Grāmatas apjoms ,laiks !

      Dzēst