Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2018. gada 7. jūlijs

Elektroniskā cīņa.

  Sākot no 2000 gada ASV BS apkopo informāciju par Krievijas aktivitātēm elektroniskās cīņas sistēmu jauninājumiem. 2014 gadā izvērstā agresija pret Ukrainu sniedza ieskatu Krievijas REC spēku pielietojuma taktikā un tehniskās iespējās.

                                                 Automatizēta REI-C R330Z ''Žiteļ''  

 Konflitam Sīrijā bagātinot arhīvu ar jauniem faktiem un dataļām. Turpmāk ASV armijas pārstāvjiem nākot klajā ar paziņojumiem par vērojamo atpalikšanu no Krievijas REC jomā.  Savus apgalvojumus vairākkārt ilustrējot ar konkrētiem faktiem  no Sīrijas. Viens no tādiem tiek minēts  kur Sīrijā izvērtās Krievijas BS REC daļas elektroniski degradē/bloķē ugunslaivas AC-130''Spooky'' ieroču pielietošanu.  Autors, RLS SAR režīma MTI un SATCOM kanālus. Bloķējot SAR režīmu un degradējot SATCOM ar to izveidojot nenoteiktības telpu. Ukrainas Bs iegūtā pieredze liecina par Krievijas armijas spēcīgo REI-C daļu klātbūtni. Līdz Ukrainas Bs pārejai uz ciparu- ''Harris'' rācijām, notika sakaru elektroniskā ''trokšņa barjeras'' apspiešana, bet pēc ,to lokalizācija apvidū ar sekojošu artilērijas uguns iznīcināšanu.  Tātad, abpusēji aktīva -izstarošana ir saistāma ar neptīkamām sekām.

                                                   
Pretdarbība, rāciju- ''pareiza'' izmantošana +disciplīna un citi organizātoriskie pasākumi. ASV Bs Eiropā izvērstās daļās izmēģina, taktiskā līmeņa REI-C kompleksus. Mācību ''Saber Strike-17/-18'' ietvaros izmēģinot portatīvos REI sitēmu. Karēvja rīcībā tiek nodota portatīva REI sistēma. Arodoties frontes līnijā karēvis var ģeolokalizēt un diskriminēt pēc katalogā ietvertā elektroniskā ''nospieduma'' pretinieka : rāciju -vienība, komandpunkts, radiolokātoru-zenītsistēma, REP sistēmas darbības klātbūtni. Iegūtie izlūkošanas ģeotelpiskie dati nokļūst tīklā un kalpo par pamatu netikai vienības pārvaldāmo ieroču bet arī atbalsta un konkrētas taktikas izvēlei apvidū.

REI-C*-RadioElektroniskā Izlūkošana-Cīņa /Pretdarbība     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru