Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2012. gada 9. jūlijs

Sīrijas ''krīzes'' nākotnes sekas.

Krīze Sīrijā ir ar tālejošām starptautiskām sekām. Skatot to globāli ,krīze labi izgaismo ''draugu un partneru'' interšu  sadursmi Tuvajos Austrumos. ASV ''labākas pasaules'' izbūves interesēm nonākot pretrunā ar Krievijas un Ķīnas stratēģiskām interesēm. Sīrijas gadijums izdalās no kopējā Arābu revolūcijas viļņa. Tajā valdošais Bašara Assada režīms ir tikpat autoritārs un nedroš (demokrātisks) kā jebkura no Persijas līča monarhijām.  Monarhiju autoritārie režīmi nodrošina resursu ''taisnīgu'' pārdali  ar to nodrošinot iekšējo un ārējo stabilitāti. Stabilākie režīmi atrodas naftas resursu kontrolētāj valstīs , bet nedrošākie trūcīgajās. Problēmu iekonservēšana ir galvenā svira ar kuras palīdzību notiek ''demokrātisku'' /ne tik demokrātisku/ režīmu maiņai arābu pasaulē. Ārvalstīm praktizējot to maiņu atbilstoši savām interesēm .
 Sīrijas ''liesmas'' uzturēšanā ir ieinteresēta ASV un Lielbritānija. Sīrijas Assada režīma maiņa dotu vairākus bonusa punktus. Tādi ir ,ģeogrāfiskās dividendes militārai saskarsmei ar Irānu , likvidēt vienu no ilglaicīgiem  Izrēlas apdraudējuma uzturētājiem. Kā blakus produkts, iespēja neitralizēt Krievijas klātbūtni Vidusjūrā  ar tās tehnisko atbalsta punktu  Sīrijā ,Tartusā. Krievijai šāda rīcība attiecībā pret tās ilglaicīgo partneri nau pieņemama. Protams ka sekojošie diplomātskie un militārie centieni ir virzīti ASV un Lielbritānijas nodomu neitralizācijai. Bloķējot Sīrijas krīzes risinājuma militāro sadaļu. Lai  panāktu sev  vēlamo Krievija izmanto pat blefošanas elementus ! Ar demonstratīvām darbībām liekot noticēt par militārā kontingenta nosūtīšanu uz Sīriju !

                                 Ziņa par Krievijas militārā kontingenta sūtīšanu.

Krievijai strikto retoriku prasmīgi papildinot ar ''fleet in being'' un citiem demonstratīviem darbības elementiem ir devuši tai vēlamo, situācijas iekonservēšanu. Militārā sadaļa, Sīrijas PGA tehniskie līdzekļi nespēj neitralizēt NATO aviācijas apdraudējumu. Neskatoties uz Krievijas draudzības apliecinājumiem tā joprojām izvairās piegādāt Sīrijai patiesi efektīvus militārās tehnikas paraugus. Kā tādi uzskaitāmi  S-300PMU2, taktiskās triecienraķetes ''Iskander-E'', lidmašīnas Su-30Mk utt..  Tādai tehniskai politikai norādot uz Sīrijas otršķirīgo vietu un svaru Krievijas ārpolitikā. Lielāko šodienas tehnisko draudu NATO flotes vienībām rada Sīrijas 280 km sniedzamības PKRK ''Jahnot''/Bastion/* . Kā otrs jaunākais PGA elements ir MZRK ''Pantsir''S-1. Iespējams ka tieši kompleks ''Pantsir'' ir ieguvis ugunskristīnas ,notriecot  ''nejauši''  Turcijas F-4F Phantom-II . Apliecinot faktu ka Sīrijas PGA funkcionāli ''tur pulveri sausu''. Pārskatot globālo ASV-Krievijas saspēles lauku: Sīrijas krīze sasaucas ar Baltijas telpu un tieši Latviju. Krievijas diplomātijas priekšdarbi ,apbrīnojami sinhronizējās ar Latvijā notikušo 18.02.12. nobalsošanu valsts valodas jautājumā. Diplomātiski demonstrējot NATO sabiedrotiem, bet netieši uzrādot ''ķēdes vājo posmu''.  Liekot noprast NATO partneriem ka tai nepieņemama Sīrijas jautājuma risinajuma gadijumā tiks aktivizēts ''B''-plāns . Galvenos diplomātijas triecienspēkus novirzot Krievijas sapratnē ''spoguļproblēmas'' atrisināšanai. Vēlamā rezultāta panākšani sevi lieki neapgrūtinot ar morāla rakstura aizspriedumiem attiecībā uz militāra spēka elementa klātbūtni. Varbūtējo darbību argumentēti ilustrējot ar partneru pagātnē praktizētiem paņēmieniem Sīrijā un  savu pilsoņu interešu aizsardzību  !  Siltā sezona , bet taktika nemainās 1:1 !

 PKRK ''Jahont''- mobilais variants ''Bastion''.
PKRK*-PretKuģu Raķešu Kompleks.
 Vai datums 18.02.  ir SAGADĪŠANĀS ? Domāju ka nē ! Maskēts ņirdzīgas varas zemteksts ,kurš  ir patiesais situācijas noteicējs LV ! LATVIJAS Vēsturē -18.02.12. iezīmēsies kā diena kad varējām zaudēt LATVIJU bez svilpjošām lodēm, plīstošo lādiņu dunas un asiņainas durkļu tuvcīņas !
Skaitlis 18.02.12. -izgaismo ''ņirdzīgo'' LATVIJAS varas elites patieso vērtību un pašcieņu !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru