Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2015. gada 14. oktobris

Sīrija un bīstamības faktors.


Krievijas aviācijas kontingents ietver: 6-Su34, 4-Su27SM2, 12-Su24M,12-Su-25SM2, 20-Mi-24P /-17.Aviācijas kontingenta apjoms ir atbilstoš apgādes cauleides spējai un izvērstām rezervēm.Sākot no 30 septembra aviācijas kontingents uzsāk atklāto mērķu satriekšanu. Oktobra pirmajā nedēļā ikdienā veicot no 15 līdz 22 lidojumu. Kopumā aviācijai laika posmā no 30.09. līdz 05.10. veic 123  kaujas lidojumu pret 52 mērķiem.

                                                        Triecienhelikopteri- Mi-24P.

 Sākot ar otro nedēļu, aviācija ikdienas lidojumu skaits sasniedz -35. Tiek aktivizēts SA sauzemes ofensīva ko aktīvi atbalsta Krievijas aviācijas kontingenta Mi-24P triecienhelikopteri. Izvērstā ofensīva labi ilustrē SA un Irānas spēku taktiskā plānojuma kvalitātes trūkumu. Irānas kontingenta apjomi tiek vētēti ar 2000-4000 karēvjiem. Turpmāk ,video redzam ka SA un Irānas speciālistu taktiskie plāni realizējas ar amatieru teātra raksturīgām kļūdām. Komandieri neapzin kustību ''maršruta'' specifiku, neizlūko apvidu, raksturīgas varbūteja prettanku apdaudējumu ietverošus objektus. Kaujasgrupām trūkst triecienhelikopteru atbalsta ,ierinadas ugunskoriģētāji.  Atšķirībā no Ukrainas austrumu apgabalos prektizējošiem bandformējumiem, Sīrijas armijai trūkst elementāru ,komerciālā tirgū plaši izplatītu, taktiskā kaujaslaukā pielietojami- kvadrokopteri. Tālāk redzam cik svarīga ir jaunrade zaudējumu minimizācijā un lokālu ,taktisko pānākumu sasniegšanā.

                                                 Teroristu ,tipveida vieglās uzvaras.
   
Šādu kaujas uzvaru cēlonis ir pretinieka taktiskā mazizglītotība un tehniskās nepilnības.

                                                   Mi-24 un 4-FAB-250 realizācija.
  
 Sākot no 10.oktobra  atbilstoši kauju intensitātei, ikdienas lidojumi sasniedz-88.
 Līdz ar triecienhelikopteru iesaisti karadarbība iegūst jaunu bīstamības šķautni. Jaaceras ka ''brīvīvas cīnītāju'' grupējumu rīcībā atrodas nenoteikts skaits PeZRS FN-6, SA-14 Strela/-16 Igla. Krievijas triecienhelikopteri darbojas zenītsistēmu efektīvās uguns sniedzamības zonā, veidojot viegla mērķa tēlu.  Tehniski, šāda novecojusi triecientaktika izskaidrojas ar bezpilota Predator/Reaper vai ''ugunslaivu'' un precīzo ieroču trūkumu. Tiešais kontakts ar pretinieku ātrāk vai vēlāk ģenerēs aviācijas platformu zaudējumus.
                       
                                                                                                     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru