Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2015. gada 9. oktobris

Zobens un Vairogs.

Bruņas un lādiņa divcīņa. Karadarbība demonstrē ka ar salīdzinoši niecīgām -30$ izmaksām ir iznīcināma vieglā bruņtehnika un pat tanki ! Jaunāko modeļu bruņtehnikas cenas pieaugums tikai aktualizē šo izmaksu radīto jautājumu. Bruņtransportieri ,kaujas mašīnas un tanki  apgādājas ar bruņas uzlabojumiem.Turpmāk papildinot ar aktīvi reaktīvo bruņu kam sekoja aktīvās aizsardzības sistēmas: Arena ,Trophy un citas.

                                                      2003 gads.

To parādīšnās sola likvidēt  vadāmo PT raķešu apdraudējumu un galvenais ,pilnībā iznīcināt ''plašām tautas masām'' pieejamo reaktīvos prettanku granātmetējus-RPG kā ieroču ''sugu''. Turpmāk,  tieši pretēju skatijumu piedāvā moderno RPG noieta tirgus dominātors-Krievija.  Kompānijai ''Bazalt'' veicot plašu jaunāko RPG modeļu izstrādi 26,29,30,32  daļa no tiem tiek radīti sadarbībā ar Jordānu.

                                         2009 gads, ''Bazalt'' un Jordānas sadarbība.

''Bazalt''- prettanku granātmetēju konstruktoriem izstrādājot vienkāršu un salīdzinoši lētu bruņtehnikā izvērsto aktīvās aizsardzības sistēmu pārvarēšanas risinājumu. Modelī RPG-30 ''Krjuk'' apvienojot 105mm granātu un 57mm līder granātu- mānekli. Ideja ,vienlaicīgs raidijums, granāta-māneklis sasniedz mērķi pirmā un aktivizē pārtveršanas sitēmu. Ar nelielu intervālu sekojoša  pamat granāta atrodas eksplozijas izraisītu sekundāro faktoru maskējošā aizsegā.Pēc konstruktoru domām ,trūkumi ir lielais RPG -10kg svars un lielā cena. 2009 gadā 1000 partija, vienības cena  2000-3000 $ robežās. Salīdzinājumam ,moderna RPG-26,29,32 cena no 800 līdz 1000$ par vienību. Problēma ,kā neitralizēt uzbrukumu? Viens no iespējamiem risinājumiem ir bezeksplozijas , sviestu ''ķērājcimdu izmantošana''.Ideja , lādīņš kurš ietver austu neilona/kaprona tīklu ar atsvariem pagarinājumos un pirotehnisko izvēršanas patronu. Konsttējot uzbrukumu tiek raidīts pārtvērēj lādīņš kura iedabība saistas ar granātas,raķetes svara centra nobīdi. Rezultātā  tiek panākts granātas vai raķetes trases deformēšana tātad  arī rezultāts. Svaru un cenu attaisno mērķa cena ! Risinājums ir pielietojams kā autonoma vai distacionāli pārvaldāma RPG-mīna.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru