Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2015. gada 2. oktobris

Krievija un karadarbība Sīrijā.

Līdz ar oficiālu Krievijas federālās padomes balsojumu valsts prezidents Putins iegūst tiesiku pamatu armijas kontingenta dalībai Sirijas karadarbībā. Pienāk pirmie dokumentālie apstiprinājuumi par aviācijas veiktiem triecieniem. Starp konflikta iesaistīto pušu patroniem notiek notiek intensīva viedokļu apmaiņa. Strīdus objekts ''pozitīvā'' spēka definējums. Pēc ASV, Lielbritānijas un Turcijas skatijuma tādi ir izveidotie BSA* grupējumi. Alternatīvu, likumīgās valdības viedokli aizstāv Krievija un Irāna.Krievijā publicētā propagandas ziņas vēstijums sadalās redzamājā un ietvertajā zemtekstā. Readzamā sadaļa ,saistas ar ar aviotriecieniem pretspēku saskarsmes frontē. Turpmāk Krievijas paustais, nakts uzlidojumos piedalijušies taktiskie-bumvedēji Su-24M, Su-34 un triecielidmašinas Su-25.


                                          03.10.15-Sīrija ,Latakijas avb -Su-34/Su-25SM.

Tehniskā sadaļa ,triecienu dokumentēšana demonstrē aviācijas tehniskās iespējas. Satriekšanā procesā dominē Krievijas GS tradicionālais arsenāls, aviobumbas un aizkadrā palikusī nevadāmā lielkalibra reaktīvā munīcija.

                                                     
Informācija tiek pasniegta ar precīzā trieciena zīmolu. Aviobumbu pielietojums spriežot pēc sekumdāro pazīmju izsējas areāla notiek no aptuveni 2500-3500m. Mērķizlūkošanu apvidū un triecienu rezultāta novērtējumu veic bezpilota lidaparāti .Lielākā daļa no tiem saistas ar BSA, Al-Nusra frone uc. grupējumu kontrolēto atbalsta infrastruktūras : spēku koncentrācijas, munīcijas un degvielas punktiem, komandcentriem, apmācības nometnēm utt. Tātad, pirmiem triecieniem tiek pakļauti BSA* grupējumu spēki. Precīzāk, tiek grauti ietekmīgu ''patronu'' būvētie plāni.
2.10.15.-Maskavas  paziņojums ,uzlidojumi nemiernieku infarstruktūrai turpināsies ar pieaugošu intensitāti. Kopumā pēc Krievijas Gs veikuši vairāk kā 20 kaujas lidojumus satriecot 12 nemiernieku mērķus.

                                       01.10.15. Su-25 vairs Hamas ,problēma ar dzinēju.
        
Sauzeme,  Autors,  ASV ierosinātā ''pārpratumu novēršanas ''inicatīva, gaidāma fundamentāla vienošanās. Krievijas spēka demonstrācija un bezkompromisa Sirijas režīma aizstāvēšana nesīs augļus konflikta apsīkšanā. Iespējams ka tieši bezierunu spēka dominante Sīrijas jautājumā ļaus  4-6 mēnešu laikā atrisināt konfliktu. Ieinteresētiem sūtāmais signāls, nemiernieku atbalstītājiem japārtrauc prektizēt lietderīgā* terorisma prakse . Alternatīva, jasamierinās ar Krievijas un Irānas vienpusēji raditu jaunu realitāti, alavītu-kurdu valsti.Paredzams ka neraugoties uz sev nepatīkamiem faktiem, ASV neveiks BSA  un citu grupējumu apgādi ar PeZRS Igla/Strela. Iemesls, BSA veidojošā ''rosola'' cīnītāju zemā idejiskā pārliecība ,precīzāk tās trūkums. Pretējā gadijumā PeZRS parādīšānās kalpotu kā signāls Krievijai spēkus koncentrēt alavītu valsts izveides virzienā. Jaunveidotās valsts neaizskaramību garantējot netikai ar 2 bāzu klātesamību, bet arī ar stratēģiskā sabiedrotā statusa piešķiršanu.Uzbrukums sabiedrotam nozīmē karadbības pieteikumu Krievijai.Viens no pārskatāmiem un loģiskākiem risinājumiem ir jaunas nacionālās alavītu-kurdu-konfederatīvas valsts izveide. Tāda risinājuma tapšana notiks Krievijas un Irānas Bs kontingenta paspārnē. Militārie priekšdarbi, veiktie organizātoriskie pasākumi skar kopēju Sīrijas- Krievijas-Irānas militārās vadības štāba izveidi. Tā uzdevums, izstrādāt un savstarpēji kordinēt  triju valstu kontingentu militārās operācijas. Cik noprotams štāba darbībā tiek pielietots vadības rotācijas princips.  Krievijas MSL publicētā informācija liecina ka Krievijas kontingents Sīrijā neaprobežosies ar aviokomponenti, aviopersonālu  un aviobāzei nepieciešamo apsardzi. Atkāpe, pievienotais video Latākijas avb, atspuguļo labāko PSRS aģitproagandas paraugu, tikai miera centieni, maize ,pārtika ,karēvja dienastam nepieciešamais, ne miņas par aviāciju un bruņojuma klātbūtni. Izrādei, valstī kurā vasaras mēnešos +40* uzturs tiek saliets  2.p.k. -tipveida kanās ! Sekas nau grūti iedomāties . Drošibas pakāpe, fona perimetrā redzams vājš stiepļu pinuma žogs un atstatus asoši dzīvojamie kvartāli.
                   
                                                   

 Funkcionējošais ''instruktoru''elements pēc Krievijas militārās vadības  nodomiem ir paplašināms ar vairākiem bataljona lieluma kaujas vienībām. Par to liecina augušie apjomi JK un GD elites vienību karēvju norīkojumu , pretlikumīgu pavēļu izpildes atteikumi. Krievijas sabiedrība atrodas Ukarinas radīta ''pēc rauta'' sindroma varā. Putina piedāvātā ''nacionālo interešu- Sūdabrāļa'' ideja nerada pacēlumu armijā*. Iemesli ,Ukrainas karadarbības laikā varas demonstrētā un pastāvošā attieksme pret karēvi*.  Daļēji situāciju var glābt labi apmaksātā ,kremlim un V. Putinam personiski pakļautā Kadirova gvarde** .  Jautājums ir projekcijas spēku lielums un mērķnozīme. 1.10.15.- Sīrijā atrodas līdz 55 kaujas lidmašīnas un helikopteri. Aviācijas apkalpošanā iesaistīti līdz 700 karēvju ,bet avb. apsardzi veic aptuveni 350 karēvju, tai skaitā izvērstās artilērijas un zenītsistēmu apkalpes. Aizkadrā paliek aviobāzes aprīkošanā izvērstās militārās inženier daļas un SA ierindā funkcionējošie'' instruktori'' ,kopumā 300 +500 karēvju. Iesaistītā kontingenta lielums svārstās no 1800 līdz 2100 karēvju. Kremļa vēlme  papildināt kontingentu ar ierindas kaujas daļām apliecina ka dalība konfliktā neaprobežosies tikai ar aviācijas klātbūtni.Turpmāk varam paredzēt ka kontingenta tehniskā sadaļa nostiprināsies.Pirmkārt tas notiks ar zenītsistēmu S-300 PM/-400 un PKRS*''Bastion'' izvēršanas palīdzību.Uzdevums ,bloķēt Sīrijas gaisa telpu no neautorizētu lidaparātu klātbūnes. No visa pārskaitītā ,kāds varētu būt latvieša un tātad LATVIJAS skatijums vai Interešu definējums ?  Autors, precīzu latvieša skatijumu uz lietām pauž 30.09.15.-Latvijas Avīzē  publicētais Andas Līcītes raksts: Lielvalstu šovinisms maskējas zem skaistiem vārdiem.

 Atrākā ieilgušā konflikta risinājumā ir ieinteresētas arī kaumiņvalstis Turcija ,Izrēla ,Irāka un Jordāna.  Kaimiņvalstu izpretne par lietderīgo ir atšķirīgi. Turcija vienlaicīgi atbalsta BSA un IV-Lavante. Iemesls ,novērst kurdu valstiskuma veidošanos reģionā. Tā izveide slēpj draudus Turcijas valstij, pretenzijas uz kurdu etnisko rajonu kultūras un ekonomijas autonomiju. Centieni un Patroni ,Krievija iegūst tai nepieciešamo spēka atpazīstamību bagātajās arābu valstīs ar vēlākām dividendendēm militārās tehnikas noietā. Irāna saglabā uzticamu sabiedroto un vairo šītu kopienu pašapziņu arābu pārvaldītajās valstīs.        


BSA*-Brīvā Sīrijas Armija.- Oficiāli atbalstāmie spēki, formē uz uztur ASV, Francija,Turcija, Lielbritānija,Katara, Saud.Arābija un citas Persijas līča monarhijas. Vāja motivējuma* ietekmē novērojas BSA grupējumu erodēšana un pāriešana IV-Lavante pakļautībā.
Radio brīvā EIROPA -- drīzo BSA fiasko aizstās jaunradīts ''lietderīgais''-''Al-Nusra Fronte''. Turcijas un Persijas līča valstu specdienastiem apmācot kaujiniekus .

Vāja motivējuma*-etniski, klanu interešu , reliģiozi neviendabīgs Rosols -70-150 grupējumi. BSA- trūkst vienotas idejas-nacionāla valsts ,to aizstāj algota darba princips. Militāri Spēcīgi motivētas ir Sīrijas-Irakas Kurdu un Alavītu etniski un reliģiozi viendabīgās nacionālās kopienas. Spēcīga valstiskuma apziņa,  Sīrijas teritorijā pārstāv no 1,3 milj. līdz 4,2 milj.

lietdrīgā terorisma*- rakstā ilustrētas, divkosīgas normas finansu jomā , Persijas līča privātpersonas- sponsori ,skaidras naudas piegādātāji. Iepretim ,Eiropā MSL cirkulējošie raksti ,,cik svarīgi ir kontrolēt ,normas utt. Šādas personas darbojas ar  Kataras ,Bahreinas ,Saud Arābijasvalsts atbalstu un ASV akceptētu acu pievēršanu ,lietderīgais terors ! Vismērķis ir Islama halifāta izveide Persijas līča valstu Islama ,sunnītu -salafītu radikāļu idejiskais stūrakmens. Vēstures paralēle ,komunisyu deklarētā ideja,visu valstu proletariāts savienojieties ,revalūcijas eksports ! Nacionālo valst valdības un to robežas ir vēstiures atstāta palieka kas jalikvidē.....      

IV- Islama Valsts ,Lavante  -neoficiāli, ēnu spēki. Nepieciešamo, degviela, munīcija ,ieroči, kadru apmācību un medicīnisko ārstēšanu saņem pastarpināti.Izmantojot ASV, Lielbritānijas,Turcijas ,Kataras, Saud Arābijas speciālo dienastu  nelegālos kanālus.

pacēlumu armijā*- Krievijas vara demonstrē  tai raksturīgo vispārēju nihilistisko attieksmi pret pilsoni un Karēvi. Tas notiek ar augstākās varas akceptu : karēvi pretlikumīgi tiek sūtīti karot ,tiem nepienākas tiesiskas garantijas ,vecākiem ,ģimenēm kompensācijas un pabalsti. Karēvju līguma darba sistēma-''profesionālis'' -Krievijā ir pokera spēles elements kur vinētāju un zaudētāju lomas  ir iepriekš sadalītas !  Kāds tad ir Krievijas karēvja prof-tēls ? Gazeta.ru- jaunietis no 18 līdz 20 gadiem bez nepieciešamā kaujas noskaņojuma. Secīgi, šādu prof.karēvju izvēršana kaujasvidē ir ar katastrofiskām sekām. Karēvju  Juridiski fiksētu tiesību aizstāvēšana  nenotiek jo likuma traktēšana ir  vienpusēja ,valsts labā. Līdzējam paturot ekskluzīvas tiesības nepildit vai veikt to daļēju izpildi ar sev ērtām atrunām.

Kadirova gvarde* -Čečenijas vietvaldis kontrolē līdz 7000-10,000 kaujinieku lielus iekšējās drošibas spēkus.Personiskā gvarde ietver no 800 līdz 1100 kaujiniekus. Atšķirībā no Krievijas prof.karēvja izceļas ar kaujas garu par ''pareizo lietu ''. Liela lomu motivācījā spēlē garantētais finansu resurs.
Kadīrova ierobežotā kontingenta kaujas izmaksas ir daudzkārt augstākas par līdzīga skaita Krievijas prof.karēvja atalgojumu. Pretstatā Krievijas prof.karēvim  čečenu kaujinieki garantēti saņem no Kadirova presonālo atalgojumu un visaptverošas garantijas ģimenei. V.Putina radītais paradoks, nauda abos gadijumos tiek ņemta no Krievijas budžeta kases ,bet ieguvējs ir čečenu cīnītājs ! Pretstati prof.karēvis kaujas zonā saņem no 1500 līdz 2000 $ /RUR ekvivalenta bez garantijām ģimenei un naudas izmaksām ,bet čečenu prof.cīnītājs sākot no 5000 $ ar cietu garantiju paketi ! Lojalitāte V.Putinam ! Piekļuve kremļa resursiem ļauj Kadirova klanam kontrolēt situāciju Čečenijā un diasporas apdzīvotajos Dagestānas pierobežas rajonos.

PKRS*-PretKuģu Raķešu Sistēma ''Bastion''- PKR ''Jahont'' nesējs (500km+)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru