Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2015. gada 29. septembris

Ukraina un Krievijas flotes rītdiena.


Stāvoklis Krievijas JKF ir pietiekami kritisks.Vairums eksploatējamo platformu ir sasniegušas savu dienasta maksimumu.Krievijas Melnās jūras flotes grupējumā platformu vecums un atlikuma resurs sasniedzis maksimumu. Grupējuma kodolu veido Vidusjūras projekcijai mazpiemērotas korvetes. Tradicionāli, jūras valstu flotes tiek veidotas  no lielākām, fregates vai iznīcinātāju platformām. Ilustrācijai, skarba fakta konstatācija, šodien Krievija nespēj finansiāli un galvenais tehnaloģiski veikt 4000t. fragašu izbūvi ! Līdz 2016 gadam flotes atjaunināšanas programa saistas ar 6 Pr.1135.6 ''Admirāļu līnijas''  ,bet 2018 gada termiņā ar 6-8  Pr.22350 fregatēm. ''Admirālu līnijas'' realizācija notiek Kaļingradas apg. kuģubūves ''Jantarj'' stāpeļos. Spriežot pēc vietnē : vpk.name publicētā raksta ,plāni cietuši neveiksmi !

                                                         1135.6 -''Admiral Grigarovič''

  Projekta 1135.6  fregates ir speciāli Indijas JS prasībām radītas.Vēlāk projektu pielāgojot Krievijas JKF prasībām. Šodien lielākais šķērslis flotes izbūves ceļā ir Ukrainas noteiktais embargo militārai sadarbībai ar Krieviju. Rezultātā, Krievijas flote paliek bez tehnaloģiski sarežģītākā elementa, gāzturbīnu dzinējiekārtām ! 2015 gada izskaņā flotes personālu sasniedz satrucoša ziņa: 3 fregašu korpusi no plānotiem 6 tiks pārdoti Indijas JS ! Iemesls ir Ukrainas gāzturbīnu klātbūtne un ar to eksplotāciju gaidāmās problēmas.

                                     Gāzturbīnu ražotājs -''Zarja-Mašinoprojekt''.

 Gaidītā flotes atjaunošana tiek atvirzīta uz miglainu rītdienu. Gāzturbīnu  ražošanas apgūšana Krievijas rūpnīcās nesokas tik ātri kā apgalvoja kremļa aģitpropaganda. Tuvākie termiņi;  2018-2020 gads. Tātad ,ilgi gaidītās flotes atsvaidzināšana ar jaunām fregatēm notiks ne ātrāk par 2022 -2024 gadu ! Labākais Krievijas Melnās jūras kara flotes ilustratīvais elements ir 46 gadu izdienas fregate ''Smetļivij''. 
.
                                                   Pr.61 -''Smetļivij''.

 Japiebilst ka otrs Pr.61 korpus tiek eksploatēts Indijas JS. Pretstatā Indijas fregatei, ''Smetļivij'' tehniskais aprīkojums un pamatbruņojums ir saglabājies nemainīgs !  ''Smetļivij'' dienasta gadu skaitā,reķešbruņojuma  ēras fregašu vidū ieņem godpilno pirmo vietu ! Kopējā, aktīvā dienasta rādītājā paliekot aiz ''Rajah Humabon'' 74 gadu vecās Filipīnu JS fregates.  Atreferējot rakstā minēto , Sīrijas krīze atklāj Mēlnās jūras KF grupējuma patieso kapacitāti. Pozicionēšanai Vidusjūrā  ir piemērotas tikai divas platformas, ar 33 gadu izdienu, kreiseris ''Maskva'' un 46 gadu fregate ''Smetļivij'' ! Pārejās  platformas ir korvetes ar minimālu 10 d/n autonomiju.  Autors, iespējams ka  uzdevuma pildīšanas laikā korvetēm nāksies apmeklēt draudzīgu valstu ostas... Viena no tādām ir Kipra, osta Limasola un protams kādu no Grieķijas salu ostām. Vidusjūrā pozicionētos kuģos ietvertā bruņojuma liste nespēj apdraudēt pretinieku. Janorāda ka eksploatācijā esošās korvetes*, fregates un kreiseri* tiek darbināti ar Ukrainas gāzturbīnām ! Tātad to eksploatācijas laiku nosaka resursa atjaunošnas starpsolis ! Autors, redzam ka Krievija joprojām atrodas  ''patjomkina peldošo sādžu'' fenomena varā. Pēc krievu domām, valsts ir neaptverami liela un varena ,bet  visas problēmas ir tur ārā ....

korvetes*-visi PSRS un Krievijas korvešu projekti.
kreiseri*- Projekts 1164''Atlant'' -''Maskava'' tiek darbināts ar Ukrainas gāzturbīnām.

P.S. Krievija , kopš 2009 gada flotes gāzturbīnu lokalizāciju uzticot Ribinskas ''Saturn'' uzņēmumam. 2009 gads kā atskaites punkts , 2015 ......2018-2020 ,sanāk 9-10-11 gadi !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru