Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2015. gada 27. septembris

Krievija un karadarbība Sīrijā-II.


  Mērķu sasniegšanai ir nepieciešama kvalitāte, armijas kontingenta un sabiedrotā efektīvāks tehniskais atbalsts.  Autors, Krievijas triecienaviācijas Su-25/-24/-34 komponente pilda mazefektīvu spēka klātbūtnes,spārnu demonstrācijas uzdevumus. Smieklīgi ,bet 21 gs.sākumā Krievijas Bs aviācijai joprojām trūkst mūsdienīgu, zemas intesitātes kariem piemērotu tehnaloģisko elementu !  Par tādiem uzskatāmi piekares mērķkonteineru saime, sauzemes uguns korekcijas termināli ''Rover-IV''  un atbilstoša munīcija. No pārskaitītā izriet jautājums par līdzekļiem, moderna  mērķkonteinera iegādes cena  sākas no 5 milj.$ , bet lētākā precīzā munīcija no 24.000$ līdz 125.000$ par vienību, Jautājums: vai Krievija var dot to kā tai nau ? Tātad tas saistas netikai ar tehnaloģiju, bet arī ar taktisko atvasinājumu. Turklāt bez minētiem elementiem  aviācijas sadarbībai ar sauzemes vienībām ir nepieciešams ierindā integrēti ugunskoriģētāji ar atbilstošām iemaņām un tehnisko ekipējumu. Tādu nau Sīrijas Gs lidotājiem un tās armijai. No tā secinot, ka pat liesinātā parauga aviācijas atbalsta veikšana saistās ar Krievijas pilotētu lidaparātu un instruktoru klātbūtni SA ierindā. Paredzams ka trūkumu var kompensēt ar mazāku izmaksu tehnaloģijām. Ukrainā izvērtās agresijas ietvaros Krievijas izlūkvienības-ugunskoriģētāji ieguva pietiekami lielu bezpilota lidaparātu pielietošanas kaujas parksi. Krievijai koncentrējot darbību ''lietderīgās Sīrijas'',nākotnes alavītu valsts arelā. Pietiekami pārskatāmā un kompaktā teritorijā tiek iegūta noturīga un efektīva: ''izlūkošana-aviācija/artilērijas '' atsaite. Tātad ,nesastopot tehnaloģisku pretinieku, BPLA distancionāli iegūtā izlūkinformācija ir aktuāla aviācijas un artilērijas uguns koriģēšanai ! Krievijas kontingenata rīcībā atrodas liels skaists bezpilota lidaparātu. Jautājums ,vai šāda aviācijas dominēšana būs ilgstoša ? Konflikta sākumā IV vairākkārt veiksmīgi pielietoja PeZRS ''Strela/Igla'' ! Precīzā bruņojuma trūkums aviācijai noteiks zemo augstumu un tuvās distances pielietošanas profilu. Precīzāk ,aviācijas platformas darbosies pretinieka ieroču apdraudējuma pārklājumā. Jaaceras ka Krievijas izvērstai aviokomponentei iztrūkst efektīvi PeZRS neitralizācijas līdzekļi. Izvēršot tēmu, aviācijas darbība paaugstināta apdraudējuma zonā ierosina ķēdes reakciju. Aviācijas darbībai virs naidīgas teritorijas ir nepieciešama notriekto lidaparātu, pilotu meklēšanas un glābšanas sistēmas izveide ! Nojauna, pilnvērtīgai sistēmi nepieciešami atbilstoši tehniski aizsargāti kaujas helikopteri. Zema ticamība ka jaunākā parauga DIRCM sistēmas būs atradušas vietu Mi-17/-35/Ka-52 helikopteru aprīkojumā tā vienkāršā iemesla dēļ ka pieradumam: gan jau paveiksies piemīt liels spēks Krievijas BS. Nekatoties uz aviācijas elementa trūkumiem  BPLA izmantošana un jauktā aviācijas- artilērijas komponentes klātbūtne ir pietiekami efektīvs šķērslis pretinieka nodomu realizēšanas ceļā.

                                                        An-124

 Konstatētais , Islama valsts Lavante  un BSA frakciju cīņa ar SA vienību bruņtehniku aktīvi izmanto dažāda parauga PTRS: Tow-2,''Red Arrow'',''Fagot'' un citus modeļus. Lielākie panākumi saistas ar Sīrijas pustuksnešu vidieni. Galvenie uzdevumi, bloķēt SA vienības un materjāli tehnisko atbalsta elementu saņemšanu attālinātiem grupējumiem. Cīņai ar šādām  mazskaitlīgām klejojošām uguns vienībām nepieciešama atbilstoša parauga un aprīkojuma kaujas aviācija. Piemēram , BPLA ''Reaper'', mazcenas ''Scorpion'' vai  AC-130 parauga ugunslaivas. Pamatojas ar ilgstošu 4-8-12-24h klātbūtni virs  interešu rajona.  Turpmāk, video redzamie SA bruņtehnikas zaudējumi un svarīgu atbalsta punktu satriekšana ar PTRS ''Tow-2'',''Konkurs'' ,HJ-8 palīdzību. Faktiem atklājot  SA visaptverošu inženiertehnisko zinību trūkumu.

                                                     
 Autors ,pretpasākumi saisatas ar vienkāršu, pielāgotu stiepļu žoga sietu*, tātad atbilstošu ražotni. Secīgi ,PTR  raidijumu bistamajā sektorā izvēršot vairākslāņu ešalonu 50-60m atstatus no bruņtehnikas, aizsargājamā objekta, lielceļa sektora vai defilējuma takas. Krievijas kontingentam  atklāta apvidus kontrolei trūkst nepieciešamo tehnisko elemetu: modernu taktisko sakaru, termovīzijas, radiolokācijas* un citu elementu. Iesaistītā bruņtehnika ir tipveida ar zemu dzīvotspēju. Secinam, sadursme ar IV taktiku ātri ģenerēs pietiekami sāpīgus zaudējumus. Vai var būt citādi ? Mazticams ! Zinot Krievijas Bs karazinību formālo praktizēšanu, iznākums ir prognozējams. Autors , apgalvo ka tai trūkst netikai atbilstošu personālsastāva resursu un tehnisko iespēju ,bet arī militārās pieredze šāda veida karadarbībai. To demonstrēja karadarbība okupētajā Ukrainas teritorijā. Atšļirība no Ukrainas karadarbības kur inicatīva piederēja Krievijai, ,IV praktizē izsētu uzbrukumu ar plašu prettanka ieroču pielietojumu. Izeja ir meklējama diplomātijā un spoguļproblēmu ģenerēšanā pretspēlētājiem: Saud Arābijai ,Katarai ,Turcijai ,ASV ,Lielbritānijai un Francijai.


BSA*-Brīvā Sīrijas Armija ietver vairāk kā 150 dažādas frakcijas: no 70 līdz 400 cīnītājiem  ( mērenie ,lietdrīgie bandformējumi).

IV*-Islama Valsts- dažādas frakcijas apvieno vienota Ideja-pārvalde un resursi ,radikāli (darba devējus sūta 2 kvartālus tālāk...un ..), īsāk lietderīgi līdz brīdim kamērt kontrolējami, Vēsture - Bens Ladnijs un ''Taliban''. Tiešais darba devējs : S.Arābija ,Katara, aizkadra ASV,Lielbritānija.

stiepļu žoga sietu*-pinuma,PTR novadē tiek izmantota stiepļu atsaite , raķetei pārvarot šķērsli tiek bojātas vadības virsmas un korekcijas signāliem izmantojamā stieple ! Neliela kļūda un mērķis paliek neskarts. Fortifikācijas šķēršļu izmantošana ļauj prognozēt pretinieka darbību apvidū ,tātad medijumam konvertējoties par mednieku.
                                                

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru