Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 14. septembris

Mācības ''Centrs-2015''

Sākot no 14 apriļa līdz 20 aprilim Krievijā noritēs pēc PSRS sabrukuma lielākās mācības. Iesaistīto spēku apjoms un teritoriālais vēriens ļauj to salīdzināt ar PSRS laikaperjodu. Pēc Krievijas AM sniegtām ziņām mācībās ''CENTRS-2015'' tiek iesaitīti 95.000 karēvju no kuriem aptuveni 10.000 pārstāv gaisa desanta spēkus. Mācību kodolu veido SzS ,GDS un Flotes  JK daļas no 35.000 līdz 40.000 karēvju pārejo  skaitlisko apjomu veido flotes ,aviācijas un nodrošinājuma spēku personāls.
                                                     
Bruņtehnikas daudzums pārsniedz 7000 vienības, aviācija tiek pārstāvēta ar 170 lidmašinām un helikopteriem ,bet flote ar 20 platformām. Mācības norit vienlaicīgi divos, Centrālā un Dienvidu kara apgabalos, kopumā 20 poļigonos. Tikai divos lielākajos ''Tockij'' un ''Donguz'' iesaitot līdz 12.000 karēvju ,470 bruņmašinu, 90 tanku,250 KKM ,līdz 130 BTR , 20 artilērijas un zalvjuuguns sistēmas.
 Mācības raksturojas ar salīdzinoši lielu bezpilota soistēmu klātbūtni . Taktiskajā līmenī, pretinieka atklāšnai un ģeolokalizēšanai ,kā arī artilērijas uguns korekcijai tiek izmanati vairāk kā 50 bezpilota sistēmu. Aviācijas komponentei mācību ietvaros veicot līdz 6000 km garu distanci. Uzdevums ņoskaidrot  spēka koncentrācijas iespējas apdraudējuma neitralizācijai. Mācībās dalību ņem sadraudzības valstu kontingenti. Nozīmīgi ka jaunā SzS parauga mācībās priekšplān izvirzās bataljona-brigādes kaujas grupas. Dominē vieglā bruņtehnika ,KKM , tankiem veicot atbalsta funkcijas. Priekšplānā izvirzot spēku koordināciju, ātrumu un manevru apvidū.

P.S.  Kļūst saprotama  ASV -NATO pārstāvju izteikto brīdinājumu konteksts, attiecībā uz Baltijas valstu drošibas neaizskaramību. Jaatgādina ka Krievijas BS kontingenta tehniskā klātbūtne Sīrijā liedz ASV ,Lielbritānijas ,Austrālijas ,Turcijas aviācijai veikt kaujasuzdevumus.Īpatnība,  saasinājums Sīrijas gaisa telpā un ASV paustie brīdinājumi sakrīt ar Krievijas mācību laikaposmu.    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru