Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2015. gada 27. septembris

Krievija un karadarbība Sīrijā-I.

 Ārvalstu plašsaziņas līdzekļi norāda uz Krievijas Bs kontingenta klātbūtni Sīrijas konfliktā.  Turpmāk ,lejup redzamajos video ir konstatējami Krievijas Bs instruktoru un līdervienību klātbūtne. Publicētie pavadoņuzņēmumi uzrāda ka Latakijas avb. atrodas 12-16 Su-25, 4 Su-27SM2/-30SM līdz 25 Mi-17/-35 un iespējams 4 Ka-52 kā arī zenītraķešu un artilērijas sistēmas. Konstatētais norāda ka Krievija ņem aktīvu dalību karadarbībā. Protams ka turpmāko kremļa politisko nostādni iespaidos notikumi kaujaslaukā. Jautājums, cik efektīva ir šī kontingenta klātbūtne reģionā ? Kādi ir nospraustie mērķi ?


 Summāri efektivitāti nosaka kontingenta lielums, apgāde, vadība, pārvaldāmās tehnaloģijas un atbilstoši taktika. Apskatot tuvāk, 5 lielumus.  Sīrijas armija un protams arī Krievijas kontingenta lielumu ir atkarīgs no izvērstās piegādes sistēmas caurlaides spējas. Dotajā momentā to ierobežo Tartusas un Latakijas ostu- terminālu caulaide. Apgādej izmantojot zemas kravnesības militāros desantkuģus un civilās kuģniecību kuģus. Manevrējošai  sauzemes karadarbībai ar intensīvu   triecienaviācijas izmantošanu, nepieciešams piesaistīt lielapjoma takerfloti ,bet krastā izvērst atilstošas degvielas-munīcijas uzkrāšanas rezerves un sazarotu mobilo sadales tīklu. Apgādes sistēma un to veidojošie  elementi ir Krievijas BS hroniskā kaite. Dotajā momentā šādas iespējas  nepastāv. Pateicoties karadarbības formai ikdienā patērējamo izmaterjālu apjoms ir salīdzinoši neliels. Tādi ir: degviela, munīcija, medicīna. Ieilgušā konflikta ēnas puse ir SA ierobežotas personālsastāva atsvaidzināšanas iespējas. SA  ikdienas zaudējumu pamatu veido spēku koordinācijas, induvidālo aizsardzības komplektu*trūkums un  cīņa pilsētvidē taktikas nepārvaldīšana !  Pieejamo resursa apjomu nosaka 2,4-3,8 miljonu lielā alavītu kopiena. Pēc britu, The Telegraph alavītu kopiena 2014 gada termiņā zaudējusi 22.000 karēvju te japiebilst, katrs kritušais karēvis ir saitāms ar 2,8 līdz 3,6 ievainoto koificentu. Tātad , SA ievainoto alavītu daudzums gada laikā svārstās no  44.000 līdz 70.000 karēvju. ASV un Lielbritānijas speciālistu izteiktie spriedumi par drīzu SA sakāvi tiek pamatoti ar militārās teorijas klasiku. Tātad ,tā vēsta, ja vienība vai armija  zaudē līdz 15%  personāla  tiek iespaidots formējuma funkcionēšanas spējas ,bet kaujasspējas zaudē ja zaudējumi ir 30% vai vairāk ! Oponenti iebilst , pasaules militārā prakse vairākkārtēji apliecina pretējo. Zaudējumus daļēji kompensēja ar ''Hezbolla'' kaujinieku un Irānas  militārā kontingenta klātbūtni. Neskatoties uz SA* atbalstošo ārvalsts militāro kontingentu klātbūtni cīņai sauzemes frontē piemīt mainīgs ''šurpu -turpu'' raksturs. Iemesls,personālsastāva ,taktikas un vienotas koordinācijas trūkums !. Krievijas iesaistīšanās karadarbībā saitas ar jauniem Sīrijas mērķiem: koncentrēšanos uz lietderīgo, Sīrijas piekrastes teritoriju. 

                                         
                                         Krievijas karēvju bravūra Tartusas /Latakijas ostas terminālā.

 SA-Sīrijas Armija.
Sīrijas Armijas kodolu veido Alavīti kopiena, cīņas spars izskaidrojas ar alternatīvu : totāla iznīcināšana,  genocīds -Halakausts! Islama valsts kaujinieki  un to atbalstītāji gūstekņus neņem !
Alavīti (šītu reliģijas atzars , sunnītu vidū tiek uzskatīti  kā islama sektanti): tie atzīmē kristiešu svinamdienas , dzer alkaholu uzskata ticību svarīgāku (dievs ir) par tās praktizēšanu. ĶECERI tie dedzināmi uz sārta !
Sīrija , etniski reliģiskā karte.

 Impēriju atstātais idejiskais mantojums -LEVANTE 
                                              

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru