Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2015. gada 11. oktobris

Sīrija ,ķekarbumbas.

Karadarbība Sīrijā saitas ar dažādu ieroču klāsta pielietošanu. Krevijas gadijumā, precīzo ieroču arsenāla nomenkalatūra ir mazskaitlīga. Uzskaitam lāzernovades vai Tv korekcijas X25,29 ,signālnovades avb.KAB-500S un spr. ''Kalibr''. Bez minētās nomenkalatūras pielietojumu atrod avb. KAB-500 un ķekarbumbu vadianti.  Autors, Krievijas MSL līdzekļos paustais Sīrijā aviācija izmantojus ar paštēmējošiem elementiem apgādātas RBK-500 ķekarbumbas. Ierocis paredzēts pielietojumam kaujaslaukā pret augstas vērtības ieročiem--Bruņtehniku. Finansiāli*,ieroča vērtība vairākkārt pārsniedz lāzernovades vai TV korekcijas raķešu un signālnovades avb.cenu. Finases diktē ka ''zelta fonda'' pielietojums ir veicams pret apvidū koncentrētām bruņtehnikas grupām. Uzdevuma veikšanai pastāv vienkārša mazcenas alternatīva, ķekarbumba ar PT/Pk* elementiem-mīnām.
                                                         
Ieroča ideja pieder ASV, izstrāde un radīšana sistas ar p.gs.80 gadu beigām. Analogu BLU-108 arsenāli ir sasniegušas uzglabāšanas robežu. Ķekarbumbu  BLU-108* utilizācija kaujas apstākļos ir fiksēta Jemenā.


Aviobumbas elementi : 14-17kg. ķekar lādiņi, izpletnis, IS tēmeklis un eksplozijā formētu triecienelementu*-vara plāksne. Detonācijas rezultātā vara plāksne iegūst lietus piles formu un līdz 3000m/s ātrumu.                                    
                                                    RBK-500SPBE-D

Procesu pavada raksturīgās pēdas , eksplozijas veidots ''siera ritulis'' un EFT atstātā sliede..
Video redzam ,airadromu vai armijas bāzi, trūkst raksturīgo mērķu un ar to satriekšanu saitītās sekas.Krievijas GS šodienas galvenais''precīzais'' ierocis ir avb..FAB-250/500 saime.  Pielietojuma mērķnozīme- pretinieka psihaloģiskā ietekmēšana, ieroča klātbūtnes demonstrācija. 
Jaaceras ka Krievijai ir ietekmīgs psihaloģiskās ietekmēšanas ierocis*, arābu valodā vēstoš RT kanāls. Maigās varas, neformālās diplomātijas elements.

Eksplozijā Formēts Triecienelements-vara plāksne-pile. Akarībā no PT ķekarelementā ietverto tehnaloģiju īpatnībām (izmaksām)-EFT spēj cauraust no 70mm līdz 100mm monolīta bruņutērauda. Bruņtehnikā vājāk aizsargātā ir augšējā virsma.

BLU108* -ķekarbumba ar paštēmējošiem elementiem. ASV un Krievijas avb. atšķrība ir masā, pielietojuma efektā un cenā.
PT/Pk*-PretTanku/Petkājinieku- ietver mīnu sajaukumu.

Psihaloģiskās ietekmēšanas ierocis*-Piemērs, 2008 gads karadarbība GRUZIJĀ.                                                    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru