Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2016. gada 5. oktobris

Krievija, Kamaz4386''Taifun-VDV''

Līdz ar gaisa desanta spēku komandiera maiņu iezīmējās izmaiņas tehniskajā aprīkojumā. Pastāvošā GD spēku tehniskā nomenkalatūra aprobežojās ar kāpurķēžu tehnikas platformām. Gaisa desanta spēku jaunākie  bruņtehnikas modeļi savos svara rādītājos ir sasnieguši armijas kaujas mašinu robežu. Lietu stāvokli sarežģī netikai tehniskie rādītāji, bet arī to augusī iegādes un eksploatācijas cena. Jauno kāpurķēžu BMD-4M  modeļu cena ir galvenais šķērslis to pilnapjoma iegādei un GDS daļu tehnikas parka atjaunināšanai.   Krievijas ''Kamaz'' rūpnīcai ilgstošā laika posmā izstrādājot un piedāvājot SzS daļām dažādus smago un vieglo riteņbruņtehnikas modeļu paraugus. Smago modeļu iegādes ceļā stāv tehniska rakstura un politiskas radītas problēmas. Krievijai trūkst nacionālās automātisko pārnesumkārbu ražotnes, bet to imports šodien atrodas zem embergo. Automātisko pārnesumkārbu pielietojums ir neaizstājams smagsvara >18t. riteņtehnikā ar lieljaudas 450-750 zs dzinējiem. Autors,iespējams ka vieglākas riteņbruņtehnikas modeļiem tehnaloģiskais slieknis ir zemāks vai pastāv pieņemamas alternatīvas.

                                                     Kamaz-4386 ''Taifun-VDV''

Krievijas BS izvērsto pierobežas lokālo karu pieredze izvirza prasību pēc mobilāka un ātrāka vieglās riteņ bruņtehnikas modeļa. Gruzijā un Ukrainā,Krimas ps.okupācijā iesaistītās mobilo spēku spices vienībām trūka labi bruņota vieglās riteņtehnikas klātbūtne. Aprobežojās ar bruņmašīnu''Tigr'' - strēlniekieroču mazspēju kompensējot ar BTR klātbūtni. Rūpnīcai ''Kamaz'' piedāvājot atbilstošu 4x4 vieglās bruņtehnikas risinājumu. Pietiekami kompakta un viegla, līdz 10t.konstrukcija apgādāta ar - 30mm 2A72 / 2A42 lielgabalu 7,62mm ložmetējs, granātmetēju ieroču moduli. Mašinas apkalpe-3 karēvji ,rezervēta vieta 4 desantnieku transpotēšanai. Tehnika tiek izstrādāta pēc GDS pieprasijuma un specifikācijām. Paredzamis pielietojums:  ar ''Taifun-VDV'' modeli tiks apgādāti GDS izlūk vadi un triecien bataljoni. kā otrs pretendents ir ''Tiger-M''.

                                                       
Vienības kuras izmanto izlūk-reidu, izlūk-triecien taktiku būtiski palielina spēku tehniskās un taktiskās iespējas. Piemēram: ikdienas tehnisko gatavību, spēku izvēršanas reakcijas laiku un manevra ātrumu, bet kaujas vidē samazina akustisko signatūru. Vieglā 4x4  riteņ bruņmašina ir ieguvusi kaujasmašinām raksturīgo ugunsjaudu. Redzamais progress, atšķirībā nn eksploatējamo BMD-2/-3 modeļiem , kaujas grupas desants atradīsies pretložu bruņas aizsegā.

GDS*-Gaisa Desanta Spēki - Krievijā-atsevišķa ieroču šķira.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru