Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2016. gada 10. oktobris

Valstis un avionešu eksploatācija.

Krievija paziņoja ka 2016 gada oktobrī uz Vidusjūras rajonu tiks nosūtīts avionesis ''Admirālis Kuzņecovs'' ar 3 papildus kuģiem. Minētais orderis izceļas uz citu avn. valstu fona ar satāvu : fregate/kreiseris , tankeris un glābšanas-buksieris. Pēdejais elements ir neatņemama Krievijas JKF avn. ordera sastāvdaļa to nosaka avioneša tehniskais stāvoklis. Varam teikt ,ka vēsturiski neatņemams Krievijas flotes elements. Atkāpei , Cusimas jūraskaujas viens no neveiksmes elementiem,  flotes ogļu apgādes kuģu zemais ātrums ,bet šodien neveiksmīgas konstrukcijas radīts velkoņa ''enkurs'' utt.. Iepriekšejā Vidusjūras misija raksturojās ar vairākiem atgadijumiem: uzliesmojums dzinēja nodalijumā izraisija 2 jūrnieku bojāeju,Īru jūrā uztankošnās laikā notiek vairāku 100t. degvielas pārlējums, pie Maltas krastiem problēma ar enkuru un dzinējiem, varēja izbeigt avioneša dzīveslīniju. Tehniskais stāvoklis neļauj realizēt deklarētos raksturlielumus un ir drauds apkalpes veselībai un dzīvībai.
 

 Ilustrācijai, avn.''Admirālis Kuzņecovs'' flotes ierindā stājās 1991 ,bet turpmāko 25 gadu  eksploatācijas laikā veicis tikai-4 misijas! Aktīvās pozicionēšanas laikam svārstoties no mēneša līdz 4,5 mēn. garumā ! Tātad, summāri no 25 gadiem tikai 1,3 gadi pienākas uz aktīvu treniņu, karoga demonstrācijas un kaujas uzdevumu veikšanu ! Avioneša izmantošanas intensitāte spilgti atspoguļo valsts tehniskās un finansiālās iespējas. Pretstatā , 2016 gadā Brazīlijas avn. -''San Paulo''  ir ar ierobežotām kaujaspējām. Salīdzinām, bijušais Francijas avn. ''Foch''  atrodas aktīvā franču flotes ierindā no 1963 gada līdz 2000 gadam. Turpmāk Brazīlijai eksploatējot jauniegūto avn.no 2000 gada līdz 2010 gadam. Sākot no 2012 gada izdienas gadu radītam nolietojumam nosakot drošibas ierobežojumus.Avioneša ''San Paulo'' galvenā priekšrocība, tvaika katapultas. Iespēja nodrošināt maksimālā svara lidmšinu startu -bruņojuma krava, degviela un sniedzamība.

                                                          Avn. ''San Paulo''

 Krievija, 15-17 oktobrī uzsākot avn.''Adm.Kuzņecovs'' -5 Vidusjūras misiju pēc kuras no 2017 gada līdz 2019 gadam avn. atradīsies kapitālā remontā. 2016 gada misija raksturojas ar jaunu, daudzfunkciju MiG-29K/KUB aviospārna klātbūni uz klāja.  Avioneša aviospārnu veidos jaukta veida Su-33K un Mig-29K/KUB lidaparāti. Viens no jaukta spārna iemesliem ir nepietiekams sagatavoto pilotu skaits.Autors, iespējams ,ka Vidusjūras misijas ietvaros avn.'' Admirālis Kuzņecovs'' apmeklēs Ēģipti, Aleksandrijas ostu. Uzdevums ,veikt karoga demonstrāciju, iegūt reālu kaujas pielietojuma pieredzi un klātienē demonstrēt perspektīvam pircējam MiG-29K/KUB*.
.            
 MiG29K/KUB*- sauzemes aviācijas variantā MIG-35.                                            

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru