Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2017. gada 20. februāris

Politika un vidējās sniedzamības raķetes.

Ilgstošā laikaposmā Maskavas kremlis izvērsa propagandas bravūru saitībā ar Iskander-M/K kā arī jauno balistisko raķeti SS-26 Avangard/Rubež. Bravūras starprindēs liekot manīt, ka ''Iskander-K''- 500km sniedzamības R-500/ 9M728 spārnotās raķetes var tikt aizstātas ar tālākas 9M729 sniedzamības spr. raķeti. Viens no 9M729 variantiem var būt gaisā bāzētās Kh101-5500km sniedzamības spr. sauzemes adaptācija.  Airobalistiskai Iskander-M /9M720/ (480km) sistēmai izstrādājas 5 jauni TBR varianti kuru ttd.*ir nezināmi. 2015 gadā pabeidzot 9M720-''Iskander-M'' sistēmas jaunās 9M2014 balistiskās raķetes izmēģinājumus. Kā redzams video Krievija paredz ar stratēģiskām balistiskām raķetēm SS-26 Avangard/Rubež aizstāt nokalpojušo arsenālu. Jaunās raķetes sniedzamība atrodas no 6000km līdz 10.000km distancē. Izmēģinājumu laikā raķetei demonstrējot saīsinātu  2000km sniedzamību. 2017 gada februārī-ASV senatoru kopai ierosinot noteikt maratoriju PSRS/Krievijas-ASV noslēgto vidējās sniedzamības raķešu ierobežošanas līgumam. Izvirzītie apvainojumi ,Krievija pārkāpusi sauzemes spr.- neizvēršanu Eiropas kontinentālajā daļā un jauno 9M2014- Iskander-M balistisko raķešu sniedzamība. Vidējāssniedzamības raķešu pārkāpumam pieskaitot arī stratēģiskās sniedzamības raķetes SS-26 Avangard/Rubež/ kuru minimālā sniedzamība 6000km atrodas tikai 500km tālāk par līgumā noteiktiem 5500km. Raķešu SS26 izvēršana nevar radīt tehniska rakstura pretenzijas ,bet formālas. Pēc analoģijas ko Krievija izvirza ASV saistībā ar Rumānijā izvērsto PRAS* ietvaros flotes ieroču Mk-41 moduļiem.


ASV sniedzot pienācīgu spēka atbildi uz kremļa ilglaicīgo bravūras propagandu. Piedāvājot NATO sabiedrotiem izvērst Eiropā atbilstošas BR un veikt rindu citu pretpasākumu. Tehniski, ASV nav nepieciešamības izvērst Eiropas kontinentā balsistiskās vai spārnotās raķetes. To panāk ar zemūdens arsenāliem un aviācijas nestām raķetēm.Vienīgā patiesā stingrā atbilde varētu notikt ar ''Peršing-II'' uzlabotā analoga izvēršanu Polijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Ekstremālās atbildes variantā Maskavas,Nižņijnovgorodas un St.Pēterburgas pilsētaglomerācijas atradīsies 20-85 sek.sniedzamības laika logā.Tas ir  no 50x līdz 100x īsāks laika sprīdis par stratēģisko balistisko kodozemūdeņu un zemūdens spr.-arsenālu gadijumā raidītām raķetēm. Liekot kremlim izsvērt retorikas un politikas atbilstību* valsts interesēm. 
    
spr.-spārnoto raķešu
ttd*-taktiski-tehniskie dati.
PRAS*-PretRaķešu Aizsardzības Sistēma
Mk41*-unversālie ieroču moduļi: zenītraķetes,pretraķetes,pretzemūdeņu ,triecienraķetes-(spārnotāsraķetes)
atbilstību*-Peršing-II izvēršana RietumVācijā(VFR) pakļāva PSRS Eiropas daļu 4-7 min. augstas precizitātes trieciena draudiem.                                                    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru