Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2017. gada 26. februāris

Kompakti- REC līdzekļi.

Pasaulē civilā un militārā apritē ienāk kompakti kvadrokopteri -bezpilota izlūkošanas līdzekļi. Civilā apritē kvadrakopteri rada principiāli jaunus draudus. Islama terorisma apstākļos to saistot ar jūtīgiem industriāliem objektiem kā arī masu pasākumiem. Kvadrokopteru niecīgās izmaksas un kompaktums  apvelta kaujas vienību ar operatīvu apvidus taktisko izlūkošanas un artlērijas uguns korekcijas iespējām.
                                         2016 gads-Ukrainas Bs artilērijas uguns korekcija.
        
 Kvadrakopteriem kvalitatīvi uzlabojot vienību informatīvo līmeni. Līdzīgu apdraudējumu slēpj taktiskā līmeņa bezpilota lidaparāti. Krievijas Bs konflikta laikā Ukrainā un vēlāk Sīrijā izmēģina REC sistēmu ''Lejer-3'' ar BPLA ''Orlan-10'', Veicot retranslātora un šūntālruņu bāzesstacijas funkcijas, pārņemot tās funkcijas.Pēdejā variantā veicot REC funkcijas- iejaukties pretinieka civilā -3G/4G un atsevišķos gadijumos militārā sakaru tīklā.Apdraudējumam radot izstrādes tehniskās pretdarbības jomā. 2016 gadā Austrālijas kompānijai''DroneShield'' prezentē ''Drone Gun''. Kompakts REC* līdzeklis objektu un kaujas vienību aizsardzībai no kvadrokopteriem.

                                           Austrālijas komp.''DroneShield ''-DroneGuN.

Austrālijas ''DroneShield'' sistēmas sniedzamība ir ierobežota ar 2 km.  Iekārta paredzēta bezpilota lidaparātu neitralizācijai-vadības bloķēšanai. Izmantojot 2,4-5,8 Ghz pārklājumu panāk vadības un  GPS/GLONNAS navigācijas sistēmas bloķēšanu. Sistēma izmanto mērķēta ''spēka'', bet ne sarežģītēku signāla viltošanas principu. Bezpilotu sitēmu vadība un signālnavigācija izmanto šauru radiodiapozonu tā bloķēšana minimāli ietekmē armijas sakaru sistēmas.2017 gadā Austrālijas ''DroneGun'' ieguvis militāro noietu- Irakā un kādā no Persijas līča valstīm.

                                             Neitralizācijas varianti.
     
 Kompakto REC sistēmu izstrādes radītas Austrālijā, ASV un Baltkrievijā. 2017 gadā Baltkrievijas konstruktoru birojam ''Radar'' demonstrējot analogu ''Groza-R''. Galvenā atšķirība no ārvalstu paraugiem ir plašāka 2,4-2,485 Ghz  un 5,76-5,88Ghz radiodiapozona iedarbība.Ļaujot slāpēt vadības kanālus un GPS/Glonnas/ Galileo/BeiDou signālnavigāciju.Iekārtas ttd.: svars 10kg no kuriem 2 kg veido ''ierocis'' ,bet 8kg akumulātors+lādētājs+atbalsta kāja.Iekārtas sniedzamība: 5km signālnavigācijas ,bet 2km vadības kanālu bloķēšana. Enerģētiska ir pietiekama no 45min līdz 50 min. ilgai aktīvai nepārtrauktai darbībai. Autors,  kompaktās REC iekārtas cena svārstās no 10.000$ līdz 30.000$ robežās. Militārā kaujasierindā REC iekārtas kompaktums sniedz operatīvas predarbības iespēju. Objekta apsardzē apvienojot telpas monitoringa un distancionāli pārvaldāmu-24/7-automatizētu sistēmu.
KrievijasBs cīņai ar miniatūriem lidoņiem saņemot 20t.- mobilo REC sistēmu ''Repilant''.veicamie mērķuzdevumi analoģiski portatīviem ! Analogof ņet !

REC*-RadioElektroniskā Cīņa/ Pretdarbība.
       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru