Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2017. gada 16. februāris

2017 gada Baltkrievijas Bs un X-krīzes.

 2017 gada 3. februāris iezīmējas ar politiskām nesaskaņām Krievijas un Baltkrievijas starpā. Krievijas izvērstā agresija pret ciešāko sabiedroto Ukrainu rada zināmas raizes Baltkrievijas politiskā vadībā, A.Lukašenko ilgstoši paustie draudzības apliecinājumi Krievijai nav maisijis uzturēt valsts Bs augstu kaujas gatavību. Krīzes apstākļos Baltkrievijas vadībai veicot ilgstošas, mācības austrumu pierobežas rajonos.2016 gadā martā Baltkrievijas Bs-Brestā dislocētā 38.mobilā desanta-brigādes mācību leģenda : ''zaļo cilvēciņu'' iebrukums pilsētā ,to bloķēšana un sekojoša iznīcināšana.

                                                     
2017 gada februārī deklarētās ''komand-vadības'' mācības skaidri norāda kāda agresora atvairīšanai gatavojas Baltkrievija. Interesanti ir izvērtēt Baltkrievijas Bs aizsardzības iespējas pret Krievijas Bs hibrīdkara apdraudējumu. Baltkrievija atšķirībā no Ukrainas var lepoties ar tehniski koptu bruņojuma arsenālu.Valsts rīcībā atrodas jauktas komplektācijas 62.000 karēvju armija un pietiekami liels mobilizācijas resurs. Notiek  220/280km sniedzamības precīzo, unversālo triecien sistēmu -''Polonez'' izvēršana. Skaidrs ir viens ,ka armijas skaits un kaujas gatavība kompensē daudzos pastāvošos tehniskos trūkumus. Pilnībā bloķējot Krievijas vēlmi atkārtot Ukrainas parauga karadarbību. Turklāt pretēji Ukrainai nau jašaubās,ka agresijas gadijumā tauta un A,Lukašenko būs vienots monalīts.Valsts rīcībā esošās PGA sistēmas militārā nozīme sadursmē ar Krievijas aviāciju ir minimāla. Tā nespēs bloķēt pretinieka aviācijas darbību. Cēloņi ir Baltkrievijas PGA sitēmas integrētība vienotajā NVS (Krievijas) tīklā. Identisku tehnikas modeļu un ''savs-svešs'' atpazīšanas sitēmas izmantošana.

                                                   
                                           Ukrainā/Krievijā ražotās RLS-55Z6 /''Protivnik''*

Agresora REC sistēmām viegli bloķējot RLS un zenītsistēmu ''TOR''M2,Osa-AK/M,''Buk''M1-2 ,S-300PS pielietošanu. Taktiskajā līmenī PGA nodrošinās PeZRS Igala/Strela. Par galveno Baltkrievijas Bs spēka elementu ir uzskatāmi funkcionāli gatavi, pietiekami apjomīgi sauzemes spēku pastāvēšana. Pretstatos, Baltkrievijas Bs apjoms rada agresoram spēka deficīta probēmu. Intervences plānu realizācijai nepieciešami līdz 300.000 karēvju liels armijas grupējums. Kā pierāda Ukrainas vēsture lielākais apdraudējums Baltkrievijas drošibai un suverenitātei var nāķt  no iekšējās drošibas un armijas augstākā līmeņa personāla vidus. Krievijas hibrīdkara speciālistiem cenšoties atkārtot Ukrainā realizēto sabotāžas scenāriju. Kā imunitāte no scenārija ralizācijas ir A.Lukašenko ilgstoši realizētā  pragmātiskā ekonomiskā politika*. Praktiskās politikas panākumi iepretim Ukrainai ir redzami un taustāmi. Iespējams ,ka 2017 gads kļūs par Baltkrievijas reālas ekonomiskās un politiskās neatkarības gadu, Iespējams par Baltkrievijas un Eiropas vēstures lielāko paradoksu kļūs A.Lukašenko. Tā vadībā valsts nonāca zem sankciju režīma ,bet A.Lukašenko ieguva pēdejā Eiropas diktātoru titulu. Iespējams ,ka tieši pragmatiskā A.Lukašenko vadībā valsts atgūs reālu ekonomisko un politisko neatkarību.

 55Z6/''Protivnik'' *- raksturojas ar zemu funkcionālo noturību.
pragmātiskā ekon. politika*- pretstatā Krievijai un Ukrainai. Panākt maksimāli iespējamo labumu no pastāvošās ekonomiskās un politiskās savienības ar Krieviju. 2017 gada krīzes cēlonis ,resursu trūkums sistēmas uzturēšanai. Nepieciešami jauni ekonomiski un politiski risinājumi.                                                        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru