Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2017. gada 11. decembris

Ieroču agrīnā pozīcionēšana.

ASV , DARPA perspektīvo pētijumu projekts ietver ieroču agrīnās pozicionēšanas principu izmantošanu. Tehnaloģiskais attīstības līmenis ļauj izstrādāt principiāli jaunas viedās mīnas. Atšķirība no pagātnē izmantotām: specializētas jūras mīnas un adaptētas munīcijas vienības. Otrajā gadijumā, mīnas adapcijai pakļaujot torpēdas vai aviobumbas. Adapcijas procedūra ietver torpēdas programatūru un energosadaļu ,bet aviobumbu gadijumā* speciālu palaidēja komplektu. Abos gadijumos ar mīnu funkcijām apveltītās munīcijas vienības nodrošināja spēka iedarbību tikai pret ūdens vides mērķiem, kuģiem un zemūdenēm.  Pastāvošo mīnu mērķis, bloķēt vai noliegt piekļuvi pretinieka platformām kaujas teātrim. Perspektīvā, agrīnās pozicionēšanas tehnaloģijā -mīnu apvelta ar divās vidēs  aktīvi izvēršamu, pārvaldāmu-tīklā integrētu, izlūksensoru un triecienieroču iespējām.
Apvienojumā ar tīkla pārvaldi tiek iegūta jaunas taktiskās iespējas.


Izlūkfinkcijas, aktivizējot munīciju ,veicot kompaktu BPLA izvēršanu. To uzdevums izlūkot ,atklāt un ģeolokalizēt apvidū mērķus. Pirmkārt grūti atklājamus, maskētus un mobilus: PKRS, MZRS, KVC, artilēriju, TBR.* Konteinerizētās munīcijas-sensoru agrīnā pozicionēšanas principam sniedzot ievērojamas priekšrocībās, bet pastāv arī mīnusi. Izvēršana pretinieka teritoriālos vai ekonomiskos ūdeņos ir janotiek slēpti, krīzes agrīnā perjodā. Fakta konstatācija nozīmē pretdarbīnu un krīzes eskalāciju.  Izvēršana, tehniski pārskatāmu ,kontinentālo šelfu apgabalos un slēgto jūru rajonos izraisīs varbūtējā pretiniekā interesi. Konteinera-mīnas objekta atklāšana norāda uz agesīviem nodomiem. Pretiniekam, nekavējoši veicot preventīvu mīnu-tralēšanu vai selektīvās neitralizācijas pretpasākumus. Autors, agrīnās pozicionēšas ieroču radītās taktiskās variācijas sniedz jaunas iespējas tehnaloģiskā karadarbībā un speciālās operācijās, piemēram  x-objekta, ostā esoša mil. kuģa punktveida neitralizācija utt. Spriežot pēc pazīmēm, tehnaloģiskais slieksnis un  attīstīto valstu ekonomiskā atsaucība jauninājumiem izraisa pieaugošu psiholoģisko un fizisko diskomfortu, bailes Kremlī. Tieši agrīnās pozicionēšanas koncepcija izraisija kārtējo kremļa tehniskā ''analoga'' emulāciju. Jūrās un Okeānu šelfos izvēršamu balsistisko vai spārnoto raķešu , mega-projekts ''Skif''*. Pastāvošā stratēģisko ieroču ierobežošanas vienošanās aizliedz izstrādāt,izmēģināt un izvērst jūrās ,Okeānos un to šelfu zonā kā arī iekšējos ūdeņos, gultnē pozicionējamas stratēģiskās balistiskās raķetes. Krievijas tehniskā un ekonomiskās sistēmas mazspēja kara draudu ideoloģijas ģenerēšanai izmanto ASV kovencionālo projektu lai pamatotu kārtējo tehniski bezperspektīvo, stratēģiskās nozīmes mega projekta finansējumu. Militārās psihozes iespaidā notiek aktīva valsts kases izsmelšana.


aviobumbu gadijumā*- Etalons- Quick Strike Mk62/Destructor/ izmato avb. līniju- Mk 82 (225kg) izstrādāta Vjietnamas kara laikā. Joprojām aktuāls ierocis , pielietojas- Baltops mācībās. nesēji B-52,B-1B, F-16,15,18 kā arī transportlidmašina C-130. Mīnas Mk62 palaidējs ietver :akustisko, magnētiskā lauka,  hidrodinamiskā spiediena-kuģa korpusa izraisīts. Izvēršama no 100m līdz 10.000m  augstuma.

PKRS*-PretKuģu Raķešu Sistēma.
MZRS*-Mobilā ZenītRaķešu Sist.
KVC*-KomandVadības Centrs.
TBR*-Taktiskā Balistiskā Raķete.

mega-projekts ''Skif''*- deklarējas kā jūrās ,Okeānu šelfos un iekšējos ūdeņos izvēršamas Strat. Balistiskās raķetes. Nejaukt ar zemūdens nestām R-29 ''Skif''. Preventīvi šāds projekts ir miitāri-tehniski mazražīgs, bet finansialo reursu apguvē efektīvs. Tehniski ,stratēģisko balistisko raķešu kapsulu-mīnu izvēršanas rajoniem jatrodas labi kontrolētos, hidrogrāfiski drošos valsts teritoriālos ūdeņos. Vēlamie sasniedzamie mērķi: slēpt, kaujas noturība un pārsteigums. Neviens no pārskaitītiem rādītājiem netiek sasniegts. Atzīmei ,pat Krievijas strat. balistisko kodolzemūdeņu bāzu aptverošie, tuvējie 150-200km ūdeņi netiek 100% droši kontrolēti saistībā ar ASV, Lielbritānijas kodolzemūdedeņu skautu vai to izvēršamu aktīvo sensoru-skautu klātbūtni. Kā liecina netāla pagātne  minētā problēma Krievijas JKF ilgstoši saglabā tehniski nepārvara sliekšņa statusu.                                            

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru