Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2017. gada 4. decembris

Sīrija ,argumenti.

Reģionālā karadarbība Sīrijā norit 5 gadu garumā un 2017 gada izskaņā ir saskatāma ''gaisma tuneļa galā'' -karam. Autors, interesanta ir Sīrijas prezidenta Bušera Assada personība kura kardināli atšķiras no Tuvo Austrumu reģionam raksturīgo līderu etaloniem. Reģionālo diktātoru, autoritāro valdnieku vai monarhu vidū pamatā dominē militārā izglītība. Izņēmums , B.Assads pēc izglītības ir acu ārsts. Skolojies Sīrijā ,Damaskas Unversitātē bet no 1988 gada Lielbritānijā, Londonā. Atkāpei, B.Assads par Sīrijas prezidentu kļūst likteņa ironijas vai apstākļu sakritības rezultātā- 2000 gadā pēc tēva Hafeza Assada nāves. Konflikta pirmsākumi meklējami labos nodomos*, politiskās reformās kuras Sīrijas reģionālo nelabvēļu nometnē tiek uztvērta kā vajuma pazīme.  Austrumi, ciena un saprot spēku ! Viena no tādām liktenīgām kļūdām, Sīrijas musulmaņu brālības  filiāles kustības dalībnieku amnestija.

B.Assada intervija.

Reģionālo nelabvēļu pulciņu veido SaudArābija ,Katara un piepulcinātie. 2011 gada pēc ASV BS izvešanas no Irakas,  reģiona dienas kārtības jautājums ir izveidot unitāru arābu sunnītu supervalsti. Tā saukto Levante- idejas reanimācijas autori , Saud Arābijas karaļnams. Paustā attīstības vīzija balstās sunnītu teritoriju apvienošana vienotā halifātā ar sunnītu-vahhabītu tecējuma dominanci.  Jaunveidotā halifāta teritorija ietvertu: SaudArābiju, Iraku, Sīriju, Jordānu. Plānu realizācijas rezultātā Saud Arābija iegūtu tai trūkstošu piekļuvi Vidusjūrai, ievērojami optimizējot energopiegāžu maršrutu. Sekundāri,pakļautās teritorijās ar 60/80 milj. iedzīvotāju nodibinātos unitāra, sunnītu-vahhabītu -salafītu reliģija. Ņemot vērā  Saud Arābijas armijas zemo kapacitāti, plānu realizācija tiek panākta ar ārpakalpojumu, speciālo operāciju palīdzību. Nākamā IV- kaujinieku formējumu kodolu veido Irakas Bs sunnītu armijas daļas, divīzija.  Jaunformēto kaujinieku formējumu finansējumu un materjāli-tehnisko nodrošinājumu veic Katarā un SaudArābijā bāzēti , specdienastu piesegti  fondi. Triecienspēku spices vienības no Irakas apgabaliem tiek novirzītas uz Sīriju. Autors,  turpmāk sekojošās straujās kaujinieku uzvaras ASV Gs  klātbūtnē un ieilgusī  4 gadu  teatrālā ''cīņa '' ar IV-nevainagojās ar taustāmiem panākumiem, stagnēja. Militāri tehniski izglītotiem interesantiem radās pamatotas šaubas par pēkšņi vērojamo, grūti izskaidrojamu aviācijas mazspēju.  Radītais IV- zīmols nosprausto mērķu sasniegšani saņēma  ideoloģisko un finansu atbalstu no Presijas līča valstīm ,bet realizētas PSYOP -''lietderīgie idioti'' ietvaros informatīvo piesegu no ASV un Eiropas plašsaziņas līdzekļiem. Sīrijā realizētā specoperācijas psihaloģiski-informatīvā-PSYOP sadaļā  ir atrodami daudzi:  Dienvidslāvijā-Kosova, Alžīrā, Irakā, Lībijā, Ēģiptē, Jemenā pielietotie elementi. Vairākiem no tiem kļūstot atmaskotiem ir grūti noticēt. Netīrības raudze liedz pieņemt tos par reaalitāti. Iedziļinoties  starptautiskā  darba dalīšanā, kļust skaidrs, ka karā Mērķa sasniegšana visi līdzekļi un metodes ir labas. Mērķis attaisno līdzekļus !* Nepatīkamākais fakts ,ka ''neatkarīgie'' lielformāta MSL veic''lietdrīgo idiotu'' lomu. Aktīvi tiražē nepārbaudītu ,nevienozīmīgi traktējamu un atklāti tendenciozu informāciju. Tā ir viena no autorizētas karadarbības ,tās PSYOP neatņemama sastāvdaļa. Vjietnamas kara klasika vēsta , zaudējums informācijas- PSYOP laukā nozīmē turpmāko sakāvi karā. Inacatīvas saglabāšana PSYOP -''sirdis un prāti'' informatīvā laukā ir attaisnojam ar jebkuriem līdzekļiem un metodēm.           

                                          
Kanādas neatkarīgā žurnaliste. 

 Krievijas interešu aizsardzība Sīrijā atklāja dienas kārtības slēpto sadaļu , tai sākot buksēt. Kremļa propagandai izmantojot pretinieka sniegtās iespējas to sist informatīvā laukā. Izraisītā un autorizētā karadarbība pret B.Assada autoritāro ,bet leģitīmo režīmu atklāj ASV  Persijas līča sabiedroto dienas kartības plānus. Informatīvā nodrošinājuma veicējiem -B.Assada režīmu attaino kā lielu ļaunumu. Vienlaicīgi aizmirstot līdzīgus autoritāros režīmus: Sudānā, Ēģiptē ,Alžīrā un Persijas līča monarhijas un ne tikai. Atskats vēsturē, Irakas un Lībijas piemēri liecina ,ka  ''ļauno'' dikatatoru darbu vērtība ir jasalīdzina ar šodien sasniegto ..... Turklāt  atšķirībā no reliģisko viduslaiku monarhijām  pastāvošie reģionālie autoritārie režīmi izceļas ar laicīgo varu ,izglītības un vēlēšanu sistēmu klātbūtni. Salīdzinot ar viduslaiku reliģiskām monarhijām, autoratīvie režīmi izceļas ar  salīdzinoši lielām personas un dzimuma brīvībām, piemēram islama līdervalstī, ''demokrātiskā'' SaudArābijā sieviete tikai 2017 gada augustā saņēma auto vadīšanas tiesības , bet ne atrasties vienai automobīlī vai ārpus mājas,  joprojām aizliegts izmantot riteni utt. ,utl.!
  
labos nodomos*- ........ tiek bruģēts ceļš uz Elli !
Autors, uztver Tuvo Austrumu valstis ,precīzāk cilšu teritorijas*. Šodienas izpratnē Valsti definē: teritorija, leģitīma vara, represīvais aparāts un pilsoņu maksātie nodokļi !  Nevienā no Tuvo Austrumu  un Āfrikas valstīm izņemot Izrēlu nepastāv nodokļu sistēma. Vairumā  to budžetu veido  tūrisma  pienesums, izrakteņi ,tranzīta utt. nodevas un bagāto kaimiņu regulārie ziedojumi. 
Mērķis attaisno līdzekļus !*-izpratnei jaiedziļinās SaudArābijas un ASV tandēmā, naudas un varas mijiedarbība,  atsevišķi nodalot speciālās metodes un to prakse utt. Studijas.                                                      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru