Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2017. gada 4. decembris

Mazcenas bezpilota lidaparāti.

ASV GS izpētes labratorija AFRL vīzijas ''sistēma-sistēmā'' ietvaros attīstot mazcenas, bezpilota ,triecienlidaparātu koncepciju. Programas Low-Cost-Attritable Strike ietveros realizē divu bezpilota lidaparātu izstrādi. Vienkāršākais no lidaparātiem UTAP22 ''Mako'' ir realizēts uz ASV-Vjietnamas kara perjodā izmantoto mānekļa-imitātora bāzes. Jaunajā versijā uzlabojot manevra takas raksturlielumus un''sistēma-sistēmā'' integrācijas pakāpi. Lejāk pievienotā video ir redzams UTAP22 ''Mako''  vienības un pāra autonomi-programēts , no mātes platformas koriģējams lidojuma taka.
Mērķnozīme ,līdzīgi kā pagātnē galvanais mērķuzdevums emulēt ,maldināt pretinieku, pirmkārt saistībā  ar integrētu PGA sistēmu. Demonstrējuma laikā ASV JKK  AV8B''Harrier-II''ar piekarē izvērstu unversālo ,platjoslu datu līniju konteinera''Tiger'' palīdzību veic 2 UTAP22 ''Mako'' iestatītas takas korekciju. Sistēmu UTAP22 varam definēt kā vairākkārtēji izlietojamu aktīvo mānekli. Par tā starta platformu var kalpot transportlidmašīna C-130 (4-8) ,sauzeme vai jūras platforma.  Lidaparātu 4P gadijumā kalpojot par efektīvu pretinieka pretdarbības minimizātoru ,bet 5P gadijumā par triecienspēju vairotāju.


Otra projekta  platforma, XQ222 ''Valkyri'' tiek definēta kā vieglsvara, zemas signatūras,  triecienlidmašīna. Finansiāli ,sistēmas vienības izmaksas tiek aprobežotas ar 3 milj.$ ,bet 100 eks/partijas iegādes gadijumos 2milj.$ /eks. Lidaparāta planiera eksterjers realizēts ar zemas signatūras principiem. Pilnībā sisntētiskais ,polimēru korpus nodrošina svara saglabāšanu no 3t.līdz 5t. robežās. Pēc ražotāja, kompānijas ''Kratos'' sniegtiem datiem nodrošinot līdz 3000km sniedzamību.Tas ir konvertējams ar mūsdienu taktisko-iznīcinātāju 1200 km kaujas rādiusu. Norādot uz pielietojuma koncepciju.  Nesamā lietderīgā krava aprobežojas ar 600 kg. ASV avioieroču gadijumā tas konvertējas līdz 3 SDB(x125kg) vai 2-3 AiM-120D  kā arī citi ieroču veidi,piemēram ''Brimstone''. Minētā lidaparāta panākuma aclēga ir zemais svars, vienkāršojot raksturlielumus dzinējam un šasijai. Tehnisikā aprīkojumā saglabājot minimālismu ,  primāri ieroču nesējplatforma ar distancionālu izpildes fukciju. Tā darbojas mātes un citu atblsta platformu sensoru radītā informatīvā laukā. Rezultātā iegūstot civilo tehnaloģiju masveida produkcijas sniegtās izmaksu priekšrocības Tikai pretstatos: šodien 24 F16 Blok 52+ vai 20 JAS39 C/D lidaparātu iegādei japatērē 1 Miljards $. Minētais finansu apjoms ir pietiekams 500 XQ222 ''Valkyri'' iegādei. Principa ''sistēma-sistēmā'' pielietošana ļauj kardināli uzlabot pastāvošo sistēmu kaujas kapacitātes.                                                 
                                                   
                                                   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru