Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 11. decembris

Irāna un RQ-170 atgadijums-I.

Irānas TV kanāli demonstrēja valsts BS piezemēto ASV RQ-170 Sentinel ''steals'' bezpilota izlūkzondi. Notikušais fakts ir nozīmīgs ar rindu tehnisko īpatnību. BBC TV-Irānas piezemētais RQ-170 Sentinel. Nepatīkamākais bildes sadaļā ir objekta monolītums , kaujas bojājumu neskarts lidaparāts.
ASV militārās aprindas, precīzāk CIP nekomentē notikušo neveiksmi. Irānai piezemējot bezpilota izlūkzondi tika pierādīts fakts ka ASV valdība veic slepenas spiegošanas misijas suverēnas valsts gaisa telpā. Gūstot svarīgu diplomātisko uzvaru starptautiskajā arēnā.
Irānas svarīgākie militārās industrijas objekti.
ASV saziņas līdzekļiem izplatītā ''leģendas'' informācija ir sekojoša : lidaparātām veicot izlūkmisiju notika tehniska kļūme setelīt sakaru kanālos, kā rezultātā tas tika pazaudēts. Turpmāk izvirzītie minējumi ir attālināti no lietas tehniskās puses jo neapsakata lidaparāta vadības sistēmu.
Sākotnēji Irānas demonstrētie video fragmenti radija šoku un neticību ASV militāro ekspertu vidū. Video ierakstu pat nodēvējot par veiksmīgu prototipa atdarinājumu. Turpmāk veicot datorattēla morfoloģiju tika atzīts ka demonstrējamais objekts, tomērt ir ASV oriģināls. Lidaparāta RQ-170 Sentinel publiski pieejamie dati liecina ka tā ģeometriskie izmēri ir : spārnu vēziens no 20 līdz 27m, korpusa augstums no1,7m līdz 1,8m , bet garumā no 3m līdz 4m. Aparāta tehniskie lielumi ir optimizēti no 700 līdz 1000km attālām izlūkmisijām. Tehniskais mērķaprīkojums ir uzbūvē konteinerizēts, un tiek pielāgots konkrētā uzdevuma mērķnozīmei. Tam daloties sekojoši : RLS,  optiskais-TV, IS/UV, elektromagnētisko signālu, ķīmiskā/radioaktīvā izlūkošanas moduļos. Lidmašīnas mērķnozīme: kaujasteātra izlūkošana.
Uzbūve , pielietošana un  neveiksmes cēloņi, turpinājumā.

 P.S.  Notikuma sakarā www -tīklā ir vērojama nedeklerēta blokāde/cenzūra attiecībā uz attēliem. Par tās esamību katrs var pārliecināties. ASV žurnāls WIRED- tūlīt pēc Irānas X -lidmašīnas demonstrācijas tās TV un Ziņu aģentūras ,www -lapas tika pakļautas kiberkara uzbrukumam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru