Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 18. decembris

Krievijas un ASV spēkošānās Vidusjūrā .


Krievija ,decembra  mēneša pirmajos datumos nosūtija uz Vidusjūru kara flotes kuģus.  Ziemeļu,Baltijas un Melnās jūras flotes vienībām izveidojot kopēju Vidusjūras vienību. Oficiālā versija vēstī ka : kuģu formējumi uzturēsies Vidusjūrā  ''ziemas'' apmācības laiku. Paredzot ka flotes vienīgā avioneša ''Admirālis Kuzņecovs'' aviospārnam jadod iespēja apgūt iemaņas arī  ziemas mēnešos. Mācībām Vidusjūrā noteikti kļūstot par ilgstošākām mūsdienu Krievijas flotes vēsturē. To paredzamais ilgums tiek deklarēts kā četri mēneši. Formējamā ordera lielums ietvers: avn. ''Admirālis Kuzņecovs'' , 3 fregates, iznīcinātāja vai kreisera klases kuģus, 4-5 apgādes kuģus un minimums 1 kodlzemūdeni. Kā izsakās militārie analītiķi Krievijas flotes pārstāvēšanu veic atsevišķas atlasītas , kaujas spējīgas vienības. Katrā no reģionālajām flotēm šādas kaujas gatavas vienības pārstāv viena vai divas lielakās platformas.Vienību tehniskie un personāla resursi ļauj organizēt līdz 4-6 mēnešus ilgas projekcijas misijas. Termiņa laikā pastāv minimālas iespējas atsvaidzināt personālsastāvu vai papildināt vienību skaitlisko daudzumu. Iztrūkstot atbilstošām rezervēm izsīkums tāljūras aktivitātēs iestājās pēc minētā termiņa sasniegšanas. Analītiķiem uzsverot ka galvenais ''ziemas mācību'' iemesls ir neskaidrais Sīrijas jautājums.
Saspīlējuma saglabāšanās Sīrijā ļāva ASV un sabiedroto flotes vienībām koncentrēties tai tuvējos ūdeņos.
Liekot noprast ka Sīrijas, Assada  valdību var piemeklēt Lībijas diktatora liktenis. Pret šādu scenāriju starptautisko tiesību praksē iebilst Krievija.,tai nosūtot savu  jūras diplomātijas vēstnieku avn.''Admirālis Kuzņecovs''. 
       
                                          Krievijas flotes aktivitātes.

 Prognozētā flotes gupējuma ierašanās interešu rajonā saistijās ar 18-20.12.11., bet neparedzēti meteoapstākļi lika uzkavēties britu salu tuvumā. Kā vēstija Lielbritānijas aizsardzības ministrija 12.12.--Krievijas avn. ''Admirālis Kuzņecovs'' atradās starptautiskajos ūdeņos Skotijas krastu tuvumā.
Krievijas flotes diplomātija kalpo kā ziņa Damaskai nepiekāpties nemiernieku prasībām. Flotes projicēšana Vidusjūrā ir janodrošina Krievijas politiskās un militārās intereses. Pirmkārt tiek saglabāts draudzīgs režīms un vienīgais flotes atbalsta punkts Vidusjūrā-Tartusa. Otrkārt, saglabājot Assada režīmu turpinās Krievijas-Sīrijas militārā sadarbība. Krievijas un Sīrijas militāro darijumu kopējā summa sasniedz 4 miljardus $. Jaunākais no kontraktiem ir 2007 gadā noslēgtais PKR ''Jahnot/Oniks'' iegādes darijums.
Neskatoties uz Krievijas flotes grupējuma nelielo skaitu un  tā tehniskām iespējām, gadijums uzskatāmi apliecina senu flotes teorijas definīciju : '' Flotes esmība ,spiež ar tevi reiķināties''. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru