Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2013. gada 27. maijs

Krievija, reālpolitika.

Krievijas  ārpolitikā skaidri definējas varbūtējo konfliktu zonas, pirmkārt valsts perimetrā esošie kaimiņi un Arktiskās intereses. Interpretējam teikto: nekarosim ar vissu NATO ,bet ar nelielu tā daļu gan....Reālpolitika ! Vai ģenerāļa teiktais būtu uztverams nopietni ? Ņemot vērā Kievijas vēsturiskās pretenzijas uz Baltijas telpu , jā ! Karadarbība klasiskā izpratnē: 150.000 karēvju grupējumu ar 2000 bruņtehnikas vienībām nebūs pareizā izvēle. Mūsdienās, politisko un militāro mērķu sasniegšanai nepieciešams realizēt ''zibenskara'' intervenci nedraudzīgajā teritorijā. Daudz aktuālāk ir mazskaitlīgi,labi apmācīti speciālās nozīmes spēki. Šo līder vienību uzdevums ierasties vastī bloķēt un iznīcināt svarīgus militārus un ekonomiskās infrastruktūras objektus, atsevišķu militārpersonu un civilpersonu likvidācija, apmācīt simpaizējošas pretestības kustības.
Intervences apstākļos sagatavot labvēlīgus apstākļus galveniem spēkiem.Karadarbībā tāpat kā  sporta spēlē viens no kritiskiem elementiem ir ātrums, iespēja kontrolēt inicatīvu.

                                           
Krievija publiskojusi informāciju par SnS izveidi. Paziņojumā uzsverot ka atbildības rajons saistas pirmkārt ar valsts  perimetrā izvietotiem kaimiņiem. Norādot,SnS uzdevumu liste pārklāj plašu veicamo civilo un militāro mērķu amplitūdu ,pilsoņu atbrīvošana un militāro objektu neitralizācija.
Apskatot Krievijai piemītošās objektīvās organizātoriskās problēmas. Lielākā no Krievijas
SnS veidošanas  problēmām ir resora iekšējā pretdarbība. Pirmā lielā ''mobilo spēku'' ideja parādījās p.gs.90 gadu beigās .Idejas būtība, izveidot jaunu ieroču šķiru, mobilos spēkus, organizātoriski atdarinot ASV SnS. Caurkrišanas iemesls, personālsastāva un finansu pārdale par labu jaunajai SnS šķirai. Finanšu interešu apdraudējumu izjūtot JS, GS, Armijai un GRU. Katrā no ieroču šķirām un Izlūkošanas pārvaldes pakļautībā pastāv specnozīmes grupas ar dažādu apmacības līmeni un specializāciju. 2008 gada ''5 dienu'' karadarbība izgaismoja šīs sadrumstalotās paļautības radītās sekas, daudzskaitlīgo ''speciālistu'' saturs neatbilst formai. Kā redzams no video ilustrācijas tiek patērēti  vairāk kā 4,5 gadi lai tikai uzsāktu strukturālus pārveidojumus. Arī dotajā momentā spēku izbūve norit sastopot tiešu un netiešu ieroču šķiru pretdarbību. Personīgais vērtējums ,minimālā SNS aizmetņa izveide norit gatavojoties ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.
Reālas speciālās vienības šī vārda patiesajā izpratnē, Kievijā pastāv atsevišķi ņemtu ''Alfa''un ''Omega'' grupu veidolā. Ilglaicīgi, Krievijā izveidot SnS pielīdzinās ''neiespējamai misijai'', iemesli ir vecā kaluma ģenerāļi. Atskatam ,ASV p.gs. 80 gados armijas reformu uzsāka ar apjomīgu vecā kaluma ģenerāļu pensionēšanu: ''tie gatavojas pagātnes kariem.'' Militāri progresīvo valstu noslēpums, oficieru pensionēšana notiek sasniedzot 35-45 gadus !!!
                                        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru