Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2014. gada 27. janvāris

Gaisaspilvena kuģi-III.

Lielizmēra vismas efekta atspoles platformas LCAC un projekta 1232.2 ''Zubr'' kuģi  piesaista Grieķijas un Ķīnas interesi. Grieķijas interese rosināta ar Egejas ''iekšējo jūru'' un lielo salu daudzumu. Līdz ar virsmas efekta  kuģu iegādi paveras sekojošas priekšrocības. Kļust iespējams ātri izvērst armijas atbalsta spēkus, tai skaitā papildināt lokālo PGA. Grieķijas JS izveidojot 4 virsmas efekta kuģu floti.


Ķīnas Bs perspektīvie amfībijspēku izbūves plāni saistas ar tuvo un tālo jūras zonu. Izbūves procesā apsorbējot abas virsmas efekta koncepcijas , 726 projekta atspoles LCAC  platformas un ''Zubr'' kuģus. Attīstot tāljūru ''spēka projekcijas'' 071 projekta amfībijkuģus ar atbilstošām ''726'' atspoles LCAC platformām. Ķīnas JS savā tehniskajā attīstībā atkārto ASV tāljūrām domātu spēka projekcijas koncepciju.
                                       
                         Pr.071-attēls no Defensetech. org/ Hobbyshanghai.net

Tuvai ,no 200km līdz 300km jūras zonai iepērkot no 4 līdz 6 ''Zubr'' kuģus un pārņemot to ražošanas tehnaloģiju. Pēc ārvalstu apreiķiniem Ķīnas plānos ir izvērst līdz 12 ''Zubr'' klases kuģu floti. Iemesli šādai ''Zubru'' popularitātei ĶTR JS ir ātrums un salīdzinoši lielā sniedzamība. Tehniski Ķīnai parādās iespēja ātri izvērst amfībijspēkus strīdīgajos Austrumķīnas un Dieviķīnas jūras apgabalos. Piemēram, Austrumķīnas jūrā pastāv strīds starp ĶTR, Taivanu un Japānu par Diaoyutai/Senkaku salām. Kā atzīmē ķīnas televīzija ''Zubr'' lielais ātrums ļauj spēku nogādi līdz Diaoyutai/Senkaku salām (330km) veikt 3h ! Mazais laika sprīdis nodrošina ka kauja tiek izcīnīta pirms karadarbas uzsākšanas.
                                                           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru