Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 20. aprīlis

Tehnisko elementu nozīme.

 Apskatot Ukrainas norises no tehniskās puses. Notikumi Kijevā un turpmāk austrumukrainas reģionos atklāj ka valsts varai trūkst lojālu spēku. Rindā gadijumu kārtības spēkiem pietrūkst ''citādai karadarbībai''  nepieciešamie speciālie tehniskie līdzekļi. Iekšlietu Ministrijas spēkiem cīņai ar pūli pietrūkst speciāli aprīkotas ūdensmetēju, asaru gāzu, lāzerakustikas iekārtu un elektrošoka mašīnu. Tehniskā platforma, ātrai pūļa pretestības pārvarēšanai un izkliedei.
                                       Bezspēcība, Likums un kārtība pret haosu.

 Militāro vienību kārtības atjaunošani līdztekus strēlniekieročiem plaši pielietojot nenāvējošu munīciju un tehniskās iekārtas. Policijai un karēvjiem atbloķēšanas uzdevumiem izmantojot efektīvu traumatisko ieroci, 40mm automātisko balsta granātmetēju un rokas 40mm granātmetējus ar atbilstošu munīciju. Munīcijai izmantojot gāzu, gumijas vai elektrošoka granātas. Pretestības punktu pārvarēšanai kombinējot traumatiskos līdzekļus ar ūdens metēju / CS-gāzu izsmidzināšanas, mikroviļņu silditāju un lāzerakustikas ierīcēm.


                                          Mikroviļņu grilētājs.
                
Izlūkošana, tehnisko līdzekļu jomā sevišķa loma ir interneta un šūntelefonu tīklā cirkulējošai informācijai.Atbilstoša filtrēšanas un seperācijas programatūra nodrošina zemākā līmeņa aktīvisktu kodola apzināšanu. Eiropa,''gaišo nakšu'' nemieri, filtrēšanas programatūra pielietošana nodrošināja Londonas nemieru aktīvistu ātru apzināšanu. Turpmāk saziņas līdzekļos nokļūst informācija ka programatūras inovāciju mazfirmas filtrēšnas seperācijas programatūras piegādā draudzīgiem un nedraudzīgiem režīmiem Nodrošinot nodalīta interneta un šūntelefona tīkla darbību krīzes rajonā tiek panākti vairāki mērķi. Tīkls ļauj veikt peronu monitoringu un izdalīt aktīvistus ,precīzāk konkrētas personas kuras veido kaujinieku intelektuālo kodolu. Juridika, Eiropā ir galvenais šķērslis nemieru ātrai neitralizēšanai. Iepretim NATO vadošai valstij ASV kur juridiski skaidri tiek definēta Armijas un NG spēku izmantošana un to ieroču pielietošana pret nemierniekiem Eiropā šāda prakse iztrūkst. Iekšējās drošības dienastam veicot preventīvus pasākumus augstākā,vidējā un zemākā līmeņa aktīvistu juridisko neitralizāciju.
ASV likumi ir vērsti demokrātijas aizsardzībai iekšzemē pret ''likuma un kārtības'' pārkāpējiem. Krīzes situācījā- Armijai un NG izdalot vienu no vadošām lomām kārtības uzsturēšanā .  Uzdevums ,novērst Losanželosas nemieru atkārtošananos. Preventīvo līdzekļu arsenāls paredz futbola tiesāšanas krāsu brīdinājuma vēstuļu izsūtīšanu apzinātiem aktīvistiem ,dzeltens, sarkans. Turpmāk aktīvistus preventīvi aizturot un nometinot speciālās  nometnēs. FEMA nometnes ir  Homeland Securiti (Tēvzemes drošības) departementa integrētā daļa. Militārā regula AR 210-35 nosaka nometinājumā izvietoto ieslodzīto piesaisti militāro un civilo objektu celtniecībai. Reglamentē aizturēto personu iekšējo apriti un nosaka sankcijas par konspirāciju saistībā ar bēgšanu , pretdarbību apsardzes personālam vai citiem pārkāpumiem.


 Latvijas gadijumā naidīgo elementu neitralizācija norit ar uzturēšanās atļauju , pilsonības anulāciju jaunpilsoņiem, nometinājuma vietu noteikšanu,saziņas un pārvietošanās ierobežošanu. Latvijas informācijas līdzekļu šūmēšanās par jaunumiem juridiskā jomā, pieņemto definējumu ''par konstitucionālās kārtības izmaiņu'' ir definējama kā žurnālistu neatbilstība ieņemamajam amatam. Juridiskie pretpasākumi ir vērsti lai samazinātu verbālā manevra telpu iekšējiem naidniekiem. Aktuāls uzdevums valsts drošības jomā ir demokrātijas Tiesiskā aizsardzība. Juridiski ir janodefinē krīzes situācija un spēku pielietošana iekšējo nemieru likvidēšanā.Nodefinējot arī apstākļus kādos tiek pielietots nāvējoš spēks. Viens no tādiem bruņota persona. Kā redzam no Ukrainas pieredzes, juridiski nedefinēta telpa ir pretimnākoša nemierniekiem. Informatīvā telpa, definējama kā virtuālā robežcīņa. Informatīvās dominantes iegūšana ir viens no konflikta galveniem uzvaras vai zaudējuma elementiem. Latvijas uzdevums,  veikt informatīvo karadarbību, mērķis ir neitralizēt Krievijas informatīvo ietekmi uz krievalodīgo iedzīvotāju sadaļu.Neļaujot sasniegt ''kritisko masu''. Konfliku prakse Izrēlā, Irākā,,Serbijā ,Lībijā ,Maķedonijā un Sīrijā apliecina ka uzvarai informatīvā telpā ir nepieciešams izveidot pozitīvu informatīvo tēlu. To sasniedzot ar filtrētas, laikā dozētas informācijas plūsmu.Vienlaicīgi bloķējot pretinieka aktivitātes informatīvā laukā. Piemērs no Izrēlas informatīvā kara, tā ilglaicīgi, rūpīgi kolekcionēja katru palestīniešu raidīto granātu, mīnu un raķetes. Realizējot operāciju ''Cast Led''/Lietais svins/ kā informatīvais attaisnojums ir  ilglaicīgi dokumentētie pierādijumi. Libānā veiktā ''Cast led'' operācija ir nepieciešama palestīnieši radītā apdraudējuma neitralizācijai ! Tehniskā sadaļa, Latvija, Igaunijas un Lietuvas informatīvie tīkli izmanto ciparu signālu kabeļtīklā vai ētera apraidē. Veicot nevēlamo ārvalstu Tv un Internet kanālu apraides  ierobežošanu ir nepieciešams juridiski precīzi definējot valstij naidīgas informācijas izplatīšanu un tiražēšanu.Atsauce uz Interneta brīvību ir nevietā ,filtru programatūra nodrošina 100% piekļuves ierobežošanu nevēlamiem avotiem. Lai novērstu urķu aktivitātes ir nepieciešams definēt veicamās darbības kā konspirāciju un pretdarbību pastāvošai konstitucionālai kārtībai. Sadarbība un palīdzība naidniekam. Robežkontrole, jebkuram ilgstošam konfliktam svarīgs ir resursu papildināšanas jautājums. Resursi :  informatīvais atbalsts, finanses,cilvēki, medicīna ,pārtika, ieroči un munīcija. Ukrainas gadijumā robežkontrole*, kravu un personu kontrole ir nescaurskatāma, mazefektīva.

FEMA*-Fedaral Emergency Manegment Agency / Federālā Ārkātas situāciju Pārvaldes Aģentūra.
Pakļautībā atrodas vairāk kā 800 aizturēto personu koncentrācijas un filtrācijas nometnes,FEMA nometne.
Vienlaikus nometne kalpo kā nepieciešamo materjālo rezervju uzglabāšanas punkts.
robežkontrole*-netikai Ukrainas robeža ,bet arī Latvijas austrumu robeža ir vāji kontrolēta. Attiecas kā uz zaļo robežas sadaļu , preču un personu plūsmu. Par darbu spriežam pēc rezultāta ,nelegālā akcizēto preču aprites daudzums iekšzemē. Iemesli , Robežsardzes/Muitas dienasta nepietiekošais tehniskais ekipējums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru