Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2014. gada 11. augusts

Krievijas Bs vērojamās tendences.

Krievijas teritorijā un valsts robežu perimetrā notikušos konfliktos ievērojamu lomu spēlēja gaisa desanta spēki. Tiem izceļoties uz pārejo militāro formējumu fona ar apmācību, kaujas gatavību un augstu kaujas morāli. Gaisa desantu vienībām krīzes punktos demonstrējot augstu kaujas noturību. Krievija, nākotnes intervences spēku kodolu veidos GdS vienības. Atsaucoties uz VPK.name :  Krievijas tuvākās nākotnes plānos ir dubultot Gd spēkus. 2019 gadā personālsastāva skaitam sasniedzot 72.000 karēvju apjomu. Jauzsver ka Gd spēki ir prioritāte personāla komplektēšanā.
Norādot ka Gd spēku skaitliskais pieaugums neiespaidos BS kopējo lielumu. Tātad, pieaugums notiks uz citu ieroču šķiru reiķina. Pieņemtais lēmums norāda uz jaunu tendenci Krievijas Bs militārā politikā. Notikušais ir vērtējams kā progresīvo mobilo spēku koncepcijas pārstāvju uzvara pār pagātnes tanku smagsvariem.

                                                       
 Publikācijā norādot ka GdS tehnikas parks laika posmā līdz 2025 gadam tiks atsvaidzināts un skaitliski paplašināts. Jauniem, GdS bruņtehnikas BMD-4M un BTR-MD/BTR-D3 ''Rakuška'' modeļiem aiztājot pastāvošo listi. Tehniskās detaļas, tiek maksimāli standartizēta šasija ar SzS izmantojamo BMP-3 un bruņojumu. Nosauktais GdS paredzētās bruņtehnikas  iepirkuma skaitliskais apjoms ir iespaidīgs 1500 BMD-4M un 2500 BTR-MD/D3. Publiskotie tehnikas iepirkumu plāni tikai apstiprina iepriekš pausto apgalvojumu. Mobilo spēku koncepcijas ietvaros GdS ir ieguvuši finansu prioritāti. To atklāj BMD-4M iepirkuma apjomi.  Jaunā, desantam paredzētā kaujas mašīna ietver komplicētu uguns vadības sistēmu. Galarezultātā atsevišķi ņemtas vienības cena ir Krievijai nesamērīgi liela. Dodot priekšroku  šādam izstrādājumam tiek pārdaliti atvēlētie resursi. Otrs ievērības cienīgs ''objekts'' ir bezpilotu izlūkošanas-triecienlidaparāta ''Altius-M'' projekts. Pasaules lokālo konfliktu prakse demonstrē ka bezpilota lidaparāti  ir efektīvs pretinieka atklāšanas un satriekšanas instruments ! Krievija, Kazaņa ''Sokol'', ''Transas'' ,''KAPO-kompozit'' kompāniju ciešā sadarbībā norit ASV ''Predator/Reaper'' klasei piederīga bezpilota lidaparāta ''Altius-M'' izstrāde. 2014 gadā paredzot pirmos izmēģinājuma lidojumus. Projekts interesants ar vairākām tehniskām detaļām. Šodien ,Krievijas militāro projektu izstrāde notiek ar ārvalstu tehnisko atbalstu. Projekta BPLA ''Altius-M'' veiksmīga realizācija ir saistīta ar tajā izmantotiem dzinējiem, un nesamo tehnisko aprīkojumu.''Altius-M'' noteikto raksturlielumu sasniegšanai ir nepieciešama degvielas ekonomija ko nodrošina dīzeļdzinēji. Raksturlielumi, paredz ilglaicīgu kreisēšanu vidējos augstumos ar sniedzamību 10.000km.  Dzinēju līnija radīta sadarbībā ar vācu kompāniju ''RED aircraft''. Sakarā ar ieviestām sankcijām projekta turpmākā realizācija var būt kavēta.Austrumukrainā vērojamā krīze lieku reizi ļauj Krievijai pārliecināties par GdS vienību mobilitāti . Demonstrējot iespēju ātri koncentrēt spēkus krīzes skartās teritorijas tuvumā.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru