Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2015. gada 9. februāris

Lokālās kaujas-II.

Sākot no 27.01.15. līdz 09.02.15. pilsētas Debaļcevo rajonā norit sīvas kaujas.  Kaujas uzrāda Ukrainas Bs augušo kompetenci spēju atvairīt pretinieka uzbrukumu un veikt pretuzbrukumus.Pretiniekam piedzīvojot epizodiskus zaudējumus nākas atzīt Ukrainas artilērijas  augušo uguns efektivitāti. Viens no pēdejiem artilēristu panākumiem ir Doņeckā izlūkotas munīcijas noliktavas satriekšana. Iespējams, rezultāts panākts ar TBR ''Točka-U'' palīdzību. Tas inicēs problēmas artilērijas munīcijas apgādē. Spiežot intensificēt ārvalsts palīdzības straumējumu. Panākums varētu būt vienota plāna elements ar sekojošu Ukrainas Bs daudzvektora uzbrukumu.

                                    Tuvplāns , eksplozija no 0.5kt līdz 1,5kt TNT ekvivalents.

 Ukrainas Bs kordinētās darbības ir radijusi zināmu nemieru kaujinieku rindās. Atsevišķos frontes sektoros tiek novērota panikas izraisīta pozīciju pamešana. Tas attiecas arī  31.Uļjanovskas Gdbr.vienību kaujiniekiem kuru bēgšanas novēršanā izmanto sedzējvienības. Kā tieš Ukrainas Bs lokālo panākumu pierādijums ir Krievijas Bs aviācija piesaiste teroristu atbalstam Novogrigorjevkā, Debaļcova rajonā.  40 bat.''Krivbass'' kuratora Nikolaja Koļesņika teiktā divos aviotriecienos ir iesaitītas 6 Krievijas Gs triecienlidmašinas Su-25.

                                     Ukraina,Luhanska, Krievijas Bs- MZARS ''Pancirj'' C1

Vairāku komplicētu ieroču sistēmu parādīšanās kaujinieku kontrolētos rajonos kalpo kā tieša liecība ka konflikts uzrāda jaunu tendenci. Konflikts iegūst aklātas intervences raksturu. Neskatoties uz Ukrainas Bs demonstrētiem panākumiem to tālākai attīstīšanai nepietiek spēku apjoma. Daļēji to var izskaidrot ar ATO frontes plašumu un flangu apdraudējuma klātbūtni no Krimas ps. un Piedņestras ''republikas''. Bēdīgais, Minhenes tikšanās laikā Ukrainas prezidents Porošenko teiktās runas laikā demonstrējot Krievijas algotņu pases  norāda ka Budapeštas vienošanās ir cietusi fiasko un tās garantiem ir laiks sniegt minimālo ,bruņotu palīdzību Ukrainai. Lielbritānijai un ASV paužot gatavību turēt doto solijumu.
                           
                                                     
 Autors ,uzskatāmi redzam cik politiski koplicēta un laikā izstiepta ir šāda līgumā atrunāta palīdzība ja sadursme notiek ar Krieviju. NATO norādot ka katrai no dalībvalstīm Ukrainas atbalstā japieņem savs lēmums: finanses, medicīna, brīvprātīgie,  instruktori, ieroči, munīcija. Neskatoties uz Ukrainas teritoriālai neaizskaramības garantu-1994 gada decembra Budapeštas vienošanos - ASV un Lielbritānija nau automātiski inicējusi militāro atbalstu Ukrainai.  Tikai pateicoties Ukrainas NG un brīvprātīgo bataljonu radītā laika rezerve ir ļāvusi Ukrainai nonākt līdz prasības uzturēšanas posmam pret drošības garantiem. Viens no ASV un Lielbritānijas  drošibas garantiju elementiem būtu nekavējoša lidojuma lieguma zonas izsludināšana virs ATO zonas.Tās realizācijai nepieciešamas izvērst kaujas aviācijas vienības Ukrainas teritorijā. Ieroču piegādes saistās ar precīzās novades munīciju, pirmkārt prettanku. Sarežģītāk ir ar artilērijas munīciju .Ukrainas Bs iztrūkst NATO pieņemtā 155mm standarta. Viens no palīdzības variantiem, varētu ietvert taktisko- iznīcinātāju piegādi ar ukraiņu etniskās izcelsmes brīvprātīgo pilotu-instruktoru formētām eskadriļām.  Palīdzība aiztaupītu tehnikas apgūšanas procesam patērejamo laiku. Ukrainas Gs piloti iegūtu maksimāli intensīvu apmācības modeli. Rodas reāla iespēja teorētiski-praktisko  apmācības sadaļu papildināt ar ieroču kaujas pielietojumu. Šāda palīdzības-apmācības shēma ļautu Ukrainai iegūt iespēju saņemt un izmantot NATO moderno precīzo aviācijas bruņojumu.Varbūtējie lidaparātu modeļi ir ASV Gs izdienas slieksni sasniegušie F-16 C/D vai F/A-18C/D.
     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru