Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2016. gada 23. maijs

Aviācija- Zviedrija,Japāna,ASV.

Zviedrija ,2016 gada maijā kompānija ''Saab'' prezentē pirmo jaunražoto  JAS-39E ''Gripen'' modeli.Lidaparātam uzsākot izmēģinājumus. 2018 gadā pirmiem eksemplāriem nonākot Zviedrijas un Brazīlijas GS ierindā. JAS-39E/F variants atspoguļo sabalansētu tehnisko raksturlielumu un izmaksu apvienojumu.Atsakoties no Flygsistem 2020 un izvēloties ekonomiski izdevīgāko hibrīdo: 4P* lidaparātu airodinamiku apvienojot ar 5P lidaparātiem raksturīgo tehnaloģiju.


                                                  ''Flygsistem 2020''
   
Ieguvumi, sagabājot 4P manevra*, ātruma*, ieroču un eksploatācijas izdevumu priekšrocību. Daudz nozīmīgāka par Zviedru JAS-39E/F nomināciju notika Japānā, kompānijai ''Mitsubishi'' izmēģinot X-2''Shinshin'' zemas signatūras iznīcinātāja eksperimentālo prototipu. Japānas plānos līdz 2025 gadam pieņemt bruņojumā 100% Japānas tehnaloģiju zemas signatūras iznīcīnātāju. Programu ierosināja ASV atteikums pārdot F-22''Raptor'' kā arī kaimiņu Krievijas un Ķīnas darbi zemas signatūras platformu  jomā.

                                                      J-20
 Japānas veicamie darbi norāda ka 42 F-35 iepirkums aprobežosies ar minēto skaitli. Pateicoties neciliem airodinamikas raksturlielumiem F-35 nespēs izvairīties no sadursmes ar manevrā pārākām pretinieka platformām. Situācijas atrisināšani  nepieciešams radīt gaisa pārākuma izcīņas taktisko-iznīcinātāju. Japānas F-3/X-2''Shinshin''projekta patiesos tehnisko raksturlielums noteiks panākumi dzinējbūvē. Pratstatā Zviedrijas viendzinēja 14,5/16t. FGS-2020 projektam Japānas F-3/X2''Shinshin'' pozicionējas 20t. svara nišā. To lielā mērā diktē netikai valstij nepieciešamie raksturlielumi, bet arī dzinējbūves tehnaloģiju ierobežojumi. Japānai radot superkreisēšanai piemērotu dzinēju EJ200,M88,F414 analogu.

                                                 X-2 ''Shinshin''

 Perspektīvā  līdz 2035 gadam Japānas GS aizstājot 180 F-15J un 67 F-2 ar nacionālo spices tehnoloģiju apsorbējošu F-3 taktisko-iznīcinātāju. 2016 gada aprilī ASV aktualizējas F-22 ražošanas atsākšanas jautājums. Minētie iemesli ir līdzīgi Japānai ,varbūtējo pretinieku perspektīvās izstrādes un F-35 nepiemērotība. Paralēli tiek apskatīta F-22 eksporta versijas izstrāde sabiedroto GS apbruņošanai.


 4P*-4 Paaudze,
 manevra,ātruma*- tradicionālie aviācijas raksturlielumi , bezforsāžas virskaņas kreisēšana.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru