Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2016. gada 7. maijs

Politika un Commando.

Dienvidāfrikā pastāv rairāk kā 12.000 balto fermeru komerciālās ražotnes kuras nodrošina ar pārtiku 52 miljonu lielo populāciju un eksportu. Dienvidāfrikā līdz ar aparteīda sistēmas demantāžu politiskā olimpā  parādijās jaunas interešu grupas. Afrikānu partijām ieroisinot vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu īpašumtiesību jomā, pārdalīšnas idejas virzīšanu. Dienvidāfrikā 80% zemes pieder  mazāk kā 1/10 balto kolonistu pēcnācējiem. Tās pamats ,balto fermeru īpašumtiesību apšaubīšana. Īpanība , deklarētā reforma neparedz kompesāciju finansiālā ekvivalentā ,bet līdzīgi komunistiem konfiskāciju.  DĀR fermeru kompānijām nodrošinot dažādu kultūraugu un produktu eksportu kopumā veidojot 2,6% IKP . Jaatzīmē ka vairāki plaukstoši lauksaimiecības sektori ir specifiska privātu cilvēks-cilvēks attiecību nopelns. Protams ka šādu saišu likvidēšana vai mēģinājums aizstāt izraisīs sistēmas disfunkciju. ilglaicīgā termiņā ir prognozējama balto izbraukšana un  to biznesa pārcelšanās uz ārvalstīm. DĀR pārvēršoties no Āfrikas kontinenta līdervalsts par karsto punktu ,a-la Lībērija.  Politiskais uzsaukums  etnisko afrikāņu sabiedrībā radot atsaucību dibinot neformālas spēka grupas. Fermeru problēmas risinājums ir viekārš, iznīcināšana.  Izvērstais terorisms ierosina lokālas brīvprātīgo ''Commando'' grupu izveidi. Līdz ar N.Mandelas nākšanu pie varas ''Commando'' tiek izformētas ar piezīmi ''daļa no valsts aparteīda sistēmas''. Kaujas grupas uzbūves struktūra un taktika adaptēta brīvprātīgo rezervistu organizācijai. 2003 gadā veikā ;;Commando'' izformēšana aktivizē pret fermeriem vērtsu vardarbības vilni-genocīdu.. 2015 gada Francijas 24TV.


 Militāras organizācijas vietu ieņem privātās drošibas struktūras. DĀR  augstais noziedzības līmenis veicina privāto drošibas struktūru attīstību. Aparteīda politikas vietā nākusī ''demokrātijas vērtības''
 Demokrātijas vērtības DĀR pastāv tikai balto rajonos un tikai durkļu uzraudzībā. DĀR brīvība un  personas drošiba  atrodas lokālās balo ''salās''. Līdzīgs spoguļtēla attīstības tendence ir vērojama Eiropā. Šodien islama kultūra ir bagātinājusi Francijas un Beļģijas sabiedrību ar ilglaicīgu seviško-kara stāvokli. Attīstot tālāk ,nozīmē pakāpenisku drošibas un demokrātijas telpas marginalizēšanu.

                                                                                     

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru