Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2016. gada 26. maijs

Turcija,kurdu separātisms-II.

Karadarbība Sīrijā sniedz Turcijai  kurdu problēmas atrisināšnas problēmu izmantojot ''islama valsts'' karotāju resursu. Islama valsts resursa kvalitāte nau salīdzināma ar kurdu militāro apmācību un disciplīnu.Irakas un Sīrijas karadarbības vidē kurdiem kalpojot par galveno lielvelstu interešu stabilizācijas elementu. Turcija bloķē kurdu spēku izmantošanu IV kaujinieku  galveno atbalstpunku satriekšanai Sīrijā. Turcijas aktivitātes Sīrijas kurdiem izraisa pretdarbību. Turpmāk, pievienotajā video ir redzama Turcijas armijas izvērsts atbalsta punkts ,iespējamā vieta Turcijas Kurdistāna- Irakas/Sīrijas robeža.Tehniski ,pārteidz armijas atbalst punkta inžāniertehniskā aprīkojuma analfabētisms.Trūkst netikai lietderīgā sieta/režģa aizsardzība pret granātām vai pretanku raķetēm, bet nav notikusi ''uguns ēnu''sektoru apzināšana un to atbilstoša aprīkošana ar pārvaldāmām mīnām.Varam redzēt ka inženier šķēšļa trūkums un pozīciju neparizs izvietojums saskarsmē ar pieredzējušu pretinieku rada zaudējumus.  Analfabētisms ,nevīžība un nolaidība tiek apmaksāta ar dzīvībām.


Turcijas viens no tradicionāliem predarbības līdzekļiem Sīrijas,Irakas kurdiem ir aviācija. Līdz šim tās darbību kaujas rajonā netika apdraudēta. 2016 gada maijā kurdiem notriecot ar IZRS ''Igla/Strela'' palīdzību Turcijas triecienhelikopteri AH-1''Cobra''. Zenītlīdzekļu parādīšnās kurdu bruņojuma listē var kalpot par brīdinājuma  signālu Turcijai. Faktam norādot ka Turcijai ir jaatsakās no helikopteru izmantošanas karadarbībā vai javeic papildus investīcijas to aizsardzības aprīkojumā. Kalnainā apvidū helikopteru izmantošanas noliegšana rada tālejošas sekas armijas kaujas kapacitātē.


Nepārtrauktā Irakas ,Sīrijas kurdu cīņa rada kaujas rūdijumu un ievieš izmaiņas kurdu sabiedrības sociālajā uzbūvē. Islama praktizējoša kurdu tautā sieviete ieņem līdzvērtīgu pozīciju ar vīrieti !
Skatoties nākotnē ,varam apgalvot ka kurdu valsts izveides gadijumā tās tapšanā liels nopelns būs sievietei -Karēvei ,mūsdienu Amazonei ! Izskaidrojas ar ilglaicīgās karadarbības izraisītu vīriešu resursa nepietiekamību.    

.                                                                                                                                                      

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru