Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2016. gada 6. maijs

Airadromi un apdraudējums-III.

 Tālāk apskatam potencionālo agresoru.  Lielākajā vairumā Krievijas aviobāzes ir organizātoriski un tehniskās kontroles līmenī ir vāji aizsargātas. Aviobāzēm atspoguļojot dominējošo militāro koncepciju. Apdraudējums tikai tehnisks pretinieks: aviācija, raķetes un kodolieroči. Izdzīvošanu sadursmē ar spēkos līdzīgu pretinieku nodrošina izsējas princips.

                                    PSRS ,1989 gads,triecienlidmašina  Mig-27- izsēja.

 Sadursme ar spēkos un iespējās ierobežotu pretinieku netiek uztverts kā apdraudējums. Piemēram, karadarbība Gruzijā un šodiem Ukrainā nerada speciālus drošības priekšrakstus aviobāzēm vai citiem militāri svarīgiem objektiem. Bāzu teritoriju aizsardzības un kontroles  jautājumiem piemīt formāls raksturs. Neskatoties uz to tas neatvieglo speciālo grupu darbību.
                                             Austrālijas Gs avb.- aizsardzība.        
Krievijas agresija pret kaimiņvalstīm Gruziju ,Ukrainu aktivizē pierobežas airadromus. Piemēram ,okupēto teritoriju Abhāzijas vai Krimas ps. aviobāzes un Rostovas pie Donas, Kurskas apg. izvērstās bāzes. Analoģiski ,agresijas gadijumā Latvijai būtu jabūt ''inženier-sapier'' spēkiem. To uzdevums darboties pretinieka aizmugurē iznīcināt aviobāzēs lidaparātus ,degvielas apgādes sistēmu ,dzelzceļa infrastruktūru. Tie ir mērķi kuri piekrīt  savulaik iznīcinātam Sužu izlūk-desanta bataljonam. Tālāk apskatot varbūtējos mērķus, kaujas grupas lielumu un bruņojuma listi. Varbūtējie mērķi ir Krievijā un Baltkrievijas pierobežas aviobāzes un infrastruktūra. Uzdevums, likvidēt un kavēt.  Pieņemsim ka viens no primāriem mērķiem ir Pleskavas avb. ar transportaviāciju un airomobilo spēku helikopteru grupējumu.Mērķis, airomobilo spēku tehnikas parka satriekšana. Autors, optimālais izlūk-desanta diversijas grupas lielums 4- 6 karēvji. Grupa ir pietiekami konpakta slēptai kustībai šķēršļotā apvidū. Nelielas grupu galvenais trūkums,ierobežotā lietderīgā celtspēja*. Faktors kurš ir svarīgs mērķ-reidgrupām.  Konkrētā Objekta apvidus specifika ir labvēlīga palīglīdzekļu izmantošanai. Nelieliem vienkāršiem tehniskiem risinājumiem atvieglojot grupas ierašanos un aiziešanu. Apskatot grupas kaujas arsenālu. To ierobežo 220/330 kg celtspēja no kuriem 160/240kg izlietojamā munīcija. Tātad nesamā munīcjas arsenālā ietilpst strēlniekieroču/munīcijas komplekts ,granātas, mīnas ( grupai )un speciālais izvēles ierocis(1-2  grupai) ar munīicijas arsenālu (grupa). Konkrētas aviobāzes apvidum nosakot izvēles ieŗoča tēlu. Piemēram , atklātā pavidus lielums bāzes perimetrā , tehnikas stavlaukumu izvietojums , eksponēšanas veids-grupveida/savrups, taisnā tēmējuma sķēršļiem* aizsargāti vai atklāti. Varbūtējo ieroču listi sadalot  pēc sniedzmības: 800/1300-3000 /6000m.
        


lietderīgā celtspēja*- karēvja nestā uzkabe ,tai skaitā ieroči- munīcija-50-55kg. Lielāks svars-mazāks ātrums/distance- lielāks energopatēriņš-mazāka autonomija. Mērķ-reidgrupām var dalīties: 10/15kg nodrošinājums* (īsa autonomija) 40kg munīcija.

šķēršliem*- uzkalni vai smilšu konteineru mūri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru