Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2012. gada 2. oktobris

Strēlnieku izlūkspāres.

  KAUJAS LAUKĀ LIELA NOZĪME IR INFORMĀCIJAS OPERATIVITĀTEI ,ĪPAŠI TAKTISKAJĀ LĪMENĪ. ASV jūras kājinieku korpus tradicionāli lielu vērību kaujas praktiskai ,racionālai sadaļai. Saistībā ar mūsdienu, militārajās formācijās vērojama tendence veidot autonomas kaujas vienības ar Tīklā Balstītu Karadarbības* informatīvo atbalstu. Radiosakari ir pakļauti radioelektraoniskai apspiešanai, faktam apgrūtinot vai noliedzot vienībai saņemt ''ārejo'' informatīvo atbalstu. Viens no ''Honeywell'' kompānijas piedāvātajiem tehniskiem risinājumiem  ir portatīvais mugursomas, bezpilota helikopters T-HAWK. Eksperimentālā  RQ-16 T-HAWK eksploatācija aizsākās 2007 gadā Irakā . Patiesi reālu ''ugunskristību'' piedzīvojot 2011 gadā, Japānas kodolkastrofā AES Fukušima-Diači. Pateicoties sistēmas ''karāšanās'' spējai tā labi der detalizētam apvidus apskatam. Specifiskā konstrukcija un ''lidojuma taka'' liedz to definēt kā klasisko bezpilota lidaparātu.
                                               
                  T-HAWK iespēju demonstrācija. JAPĀNA ,kodolkatastrofa AES Fukušima-Daiči.

 Ierīce vairāk ir uztverama kā gaisā pārvietojama apskates ''lampa-izgaismotāja''.  Tehniskie dati: degvielas rezerves ļauj T-HAWK pārvietot 1-3km atstatus,30 -100 m augstumā ar 50 min laika rezervi. Patiesi vērtīga īpašība ir spēja darboties līdz 40 m/s lielā vējā un lietū ! Interesi par ierīci izrāda policijas speciālās vienības un armija.

                                              Policija,speciālo ieroč grupu aprīkojums.

Armija, Irākā, Afganistānā T-HAWK pielietojas kā patruļu varbūtēju uguns lamatu apkārtnes izgaismotājs kā arī ''no I-EU* dēstijumu-drošs'' uzdevumiem. Ierīce definējama kā gaisā izvērsta izlūk acs. Piemērota mazu armijas grupu taktikai, kalpojot kā tuvējās apkārtnes slēpts pārlūkošanas un mērķnorādes līdzeklis.
 Vērojamai bezpilotnieku izplatības ''sērgai'' ir arī ēnas puses. Iekārtu tehniskā vienkāršība* un nepieciešamo komponentu pieejamība ļauj tās radīt garāžas apstākļos. Ierīci izmantojot lai apmierinātu neveselīgo ziņkāri par kaimiņa ''dārza ražību''.

I-EU*-Improvizētā- Detonācijas/Eksplozijas/ Uzrikte.
 Iekārtu tehniskā vienkāršība*-tiks izgaismota pēcāk.

PS.Informācijas komiskākā sadaļa ir saistīta ar faktu : ASV ''Honeywell'' kompānija sniedz tehnisko palīdzību ultratehnaloģiskai Japānai ! Valstij kura bērnu spēļmantiņas ietver super procesorus nau vienkāršu tehnaloģiju apsorbējoša bezpilota izstrādājuma.Tas tikai apliecina ka bez teicamas Burtu pārziņas ir jaspēj tos kopā JŪGT un LASĪT !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru