Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2013. gada 17. jūnijs

Triecienaviācija,A-10 Warthog pret Su-25''Grač''-III.

Šodien, lokālajos konfliktos armija  turpina saglabāt atkarību no aviācijas tiešās uguns atbalsta. Karalauka vide un mērķtēls ir mainijies.Labi atpazīstamu bruņtehnikas kolonu ,grupu vai atsevišķu bruņobjektu vietā ir nācis mazskaitlīgs netradicionālu takiku izmantojoš pretinieks. Jaunā karalauka apvidus realitāte diktē nepieciešamību pēc precīzas pretinieka lokolizēšanas mērķapvidū un minimālo blakņu punktveida ieročiem. Priekšplānā izvirzot labu un pārbaudītu aviācijas 30mm artilēriju kam seko jauna veida punktveida ieroči. Aviācijas artilērijai saglabājot savus galvenos dūžus : precizitāte, efektivitāte un pielietošanas izmaksu lētums. Protams nedrīkst aizmirst arī atstāto psihaloģisko ietekmi uz pretinieku, piespiežot to atteikties no sākotnējā nodoma. .

                   Uzskatāmi, GAU-8 ugunsiedarbība  izmantojot 30mm HEDP lādiņus.

Jauno ieroču  realizēšana saistas ar ''1760'' standarta datu apmaiņas kanāla instalēšanu A-10 ''Warthog''. Datnes instalācija pērvērš ''arhaisko laiku'' putnu par mūsdienu karalauka videi adekvātu lidaparātu . ASV aviobūvētājiem saglabājot uzticību laikā pārbaudītam konteinerizācijas principam.Lidaparāta A-10 tehnikās iespējas tiek audzētas ar ''Lighting''- atklāšanas, identifikācijas, mērķnorādes konteineru palīdzību. Nesamā bruņojuma klāstu paplašinot  ar jaunām signālnovades un lāzernovades aviobumbām.. Jaunradītā iespēja izmantot mērķnorādes konteinerus apvienojumā ar lāzer-signālnovades aviobumbu ieročiem paplašina lidmašīnu A-10 pilietojuma taktisko klāstu. Tehniskajā kardarbībā lāzer un signālnovades aviobumbas sniedz jaunu iespēju veiksmīgai zenītkompleksu ''Pancirj'' C1 un ''Thor ''M2 radīto barjeru neitralizēšanai. Taktiskājā pielietojumā kā iepriekš lielu lomu spēlē FAC/JTAC grupu veiktā aviācijas vektorizācija.

                                       
Lokāliem konfliktiem izvirzot savas specifiskās prasības triecienaviācijai ,ierosinot tehniskos uzlabojumus borta aprīkojumā. Triecienaviācijas pārstāvjiem A-10 un Su-25 realizējot atšķirīgas modernizācijas programas. Ietverto ieroču nomenkalatūra rada kārtējo atšķirību lidaparātu pielietojuma taktikā.                                                        

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru