Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2011. gada 27. augusts

Lībijas kampaņa un bezpilota lidaparāti.

Lībijas konflikta raksturiezīme , bezkontakta  avioatbalsts. Iesaistītās bezpilota platformas tiek pārstāvētas ar  Itālijas Bs bezpilota lidaparātiem RQ-1 Predator un neafišētie ASV Bs  RQ-1 Predator un RQ-4 Global Hawk. Predator lidaparātu mērķpielietojums saistas ar Lībijas piekrastes pilsētām ,veicot komunikāciju uzraudzību un piegādājot mērķnorādes datus par jaunatklātiem pretinieka mērķiem. Turpretim Global Hawk veic teritorijas izlūkošanu valsts dziļumā .Itālijas Aviano avb tiek izmantota kā lidaparātu atbalsta punkts.
Lībija kalpoja kā izmēģinājuma vieta ASV Js bezpilota helikopterim MQ-8 Fire Scout. Par to starta platformu kalpo USS Halibarton fregate, darbojoties kajas rajonā, bezpilota kompleks  Fire Scout piedzīvojo arī pirmos kaujas zaudējumus, 21jūlijā pretinieka uguns iedarbības rezultātā platforma tiek zudēta.
Aparāta mērķpielietojums, analoģiska spārnotajiem pārstāvjiem ,vaikt izlūkošanu un mērķnorādi Lielbritānijas AH-64 Apach un Francijas Tiger triecienhelikopteru grupējumam. Platformas tehniskie rādītāji ļauj tai atrasties 186km+ attālumā patrulēt 5-6h no nesēja ! Rietumeiropas nevēlēšnās iesaistīties sauzemes kaujasdarbībā rada komunikācijas problēmas ar neformāliem cīnītāju grupējumiem*. Līdz ar pilsētvidi ncg*rodas aktuāla vajadzība pēc operatīvas taktiskā līmeņa informācijas. Praktiski, ncg cīnās informatīvā-haosā, iztrūkstot iespējai operatīvi saņemt izlūkinformāciju no iesaistītajiem NATO BPLA. Saformētā pagaidu  pārejas valdība ncg kaujaspēju palielināšanai iepirka Kanādas Aeryon kompānijas amatier-aviātoriem domāto aparātu Aeryon Scout. Lidaparāts ir viegls, helikopter rotoru kvartets, vadības apgūšanai pietiek ar vienu testa lidojumu ! Apliecināts karadarbības vidē ! Aparāta darbības tālums aprobežojas ar 3-5 km un aptuveni 150-200m lidojuma ešalonu. Uzstādītā IS/ CCD kameras iespējās ir atainot apvidu līdz 1,5-2km !!!Dati .
Tādejādi dodot iespēju NcG* vadītājiem operatīvi iepazīties ar perspektīvo kaujas vides panorāmu, ļaujot izvairīties no pretinieka pārspēka koncentrācijas vietām un izgaismot pretinieka nodomus. Kā raksta Washington Post - lidaparāta komplekta cena ir 120.000$. Piegādi Lībijas ncg veicot Kanādas drošības kompānijas Zariba Security Corp prezidentam Charles Barlow(Čarlzu Berlovu). Biznessa panākuma pamats,  personīgā inicatīva veicot bīstamu ceļojumu no Maltas uz  Misuratu, aplenktajiem ncg. formējumiem piegādājot un apmācot lietot BPLK Aeryon Scout !!
P.S. : ZSC kompānijas prezidenta Čarlza Berlova veiktais reids no Maltas uz Misurata ir saskaņots ar Kanādas AM ,oficiāli dodot atļauju ierasties Lībijā. Libijas  teritoriālo ūdeņu uzraudzību veic NATO flotile  kuras pienākumos ir kontrolēt ienākošo un izejošo kuģu ,peldlīdzekļu piegādājamo kravu likumību. Kanādas valdība atbalsta savas valsts uzņēmēju inacatīvu virzīt eksportu uz perspektīviem tirgiem.    

 NcG*-Neformālās cīnītāju Grupas.                              

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru