Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 2. oktobris

Termovizija karēvim.

 Kā ziņo informationweek.com  ASV  Defense Advanced Research Projects Agency* meklē ražošanas jaudas savas Low Cost Thermal Imager Manufacturing* (LCTI-M) programas ietvaros radītās zemcenas mikro termovīzijas kameru ražošanai. 
Pastāvošo karēvim domāto partatīvo termovīzijas ierīču galvenais trūkums ir to cena. Cena un gabarīti ir galvenais šķērslis plašai tehnaloģijas ieviešanai armijā.Pārsvarā tai aprobežojoties ar komplicētām bruņojuma sistēmām-bruņutehniku, helikopteriem, lidmašīnām, kuģiem  utt.
Karēvju rīcībā atrodas ,, lielgabarīta,, šauteņu tēmekļi un personālā novērošanas tehnika. Pielietošana armijā aprobežojas ar elitārām specvienībām un to mērķuzdevumiem. Esošo AN/PSQ-20 monokulāro termovīzijas kameru 3 diapozonu* režīmi. Uzskatāmi, atškirība starp naktsredzamības un termovīzijas kamerām.
Panākumi termovīzijas mikrokameru ražošanas tehnaloģijas jomā, ļaus turpmāk aprīkot ar tām komerciālo elektroniku. Pirmkārt, mobilos telefonus un plaukstdatorus tādejādi tehnaloģijai samazinot izstrādājumu cenu.
Militārās jomā galvenā interese ir saistīta ar karēvja nakts redzamības spējām. Ar šādām mikro kameru klāsteriem apgādātas briles ļauj karēvim caurskatīt apvidu līdz 300/600 m. Izmaksām samazinoties no pašreizējiem 20-40.000$ līdz 500 $, paverot ceļu  karēvju masveida ekipēšanai ar termovīzijas iekārtām. Karēvja ekipējumam kļūstot no diennakts un meteo apstākļiem neatkarīgam. Nodrošinot armijai, karadarbības veikšanu sev izdevīgos d/n un meteo apstākļos. Termovīzijai ļaujot nelaikam kļūt par spēka reizinātāju.
                  
DARPA- Defense Advanced Research Projects Agency*-Perspektīvo Aizsardzības projektu pētijumu Aģentūra. Tās ietvaros tiek veiktas izstrādes kuru ieviešana bruņojumā sola lielāko spēka reizinātāja koificentu. Radīta lai apsorbētu un analizētu pasaulē notiekušos tehnaloģiskos atklājumus un perspektīvās tehniskās tendences. Pamatuzdevums, nodrošināt ASV militārās virsvadības saglabāšana.

Low Cost Thermal Imager Manufacturing* (LCTI-M)-Zemcenas Termovīzijas Ražošanas programa, DARPA inicēta programa.

3 diapozonu*-īsviļņu, vidējo(siltums) un garo (tālais/vēsais) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru