Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Vai kārtējais Krievijas pirkums ?

Zviedrijas BS aizsardzības doktrīnā ievērojama vieta ir atvēlēta jūras kājinieku vienībām. Izskaidrojas ar plašo krasta līniju un bagātīgo salu rajoniem, šērām. Šēru udens klajumi raksturojas kā sekli ,tradicionālas iegrimes kuģiem mazpiemēroti un bīstami. Zviedru jūras kājinieku galvenais transportlīdzeklis ir CB90. Ātrgaitas, unversāls kājinieku nogādāšanas transports.Tās iespējās uzņemt līdz 20 pilnā abruņojumā esošus karēvjus.
Uzmanīgu dara informācija: Krievijas Baltijas JKF Jūras Kājinieku formējumu pārstāvošā oficieru grupas vizīte Zviedrijā.  Delegācijas virsvadītājs Vladimir Yeremeev ,oficieru grupa iepazinās ar Zviedrijas Korso salā ,  Bergas JS bāzē izvietoto,(Stokholmas Arhipelāgs, Baltijas j.) speciālās nozīmes jūras kājinieku vienību.
Novērojot vienības jūras un sauzemes tehniku.Navaltoday. com   
Domājams ka delegācijas mērķuzdevums ievadīt ''zondējošu'' informāciju. Galvenais interesējošais objekts CB-90. Iztrūkstošais elements ''Mistral'' platformas Ziemeļjūrai optimizētā komplektācijā. Zviedru tehnika ir pārbaudīta un droša darbībai  tai raksturīgā vidē.Pastāv liela iespējamība ka tuvākā gada vai divu  laikā Krievijas ziņu aģentūras nāks klājā ar jaunu pirkšanas-pārdošanas darijumu ,šoreiz Zviedrija.
 
                                             Stridsbat-90/ 6-20 mij.SEK/
     CB-90 gadās arī tā .                                 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru