Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2014. gada 28. decembris

Zenītsistēma un realitāte.

Ierosmi pretstatam radija aina Ukrainā ,Krimas ps. debesīs. Kadros fiksētais airomobilā uzbrukuma fronte.Vizuāli labi dokumentēta airomobilā manevra organizātoriskā ierinda. Desantgrupas veidojošo Mi-8 kodola apsardzi veic triecienhelikopteri Mi-28 /24.Virspusēji un aptuveni ,kodolu veidojošo Mi-8 savstarpējā telpiskā izsēja nepārsniedz 200m. Kodolu un sardzes  grupu savstarpējā distance no 1km līdz 2 km. Kaujas grupu izvērsums frontē var sasniegt no 20km līdz 30 km. Sekojot kara apgabalos izvietoto airomobilo grupu tehniskiem apjomiem. Varbūtējās operācijas skaitliskais apjoms svārstīties no 80 līdz 120 helikopteriem.

                                              Airomobilais, spiets.

Skaits un plūsma pretstatā  PGA -zenītbataljonam. Katrs no Latvijas un Igaunijas PGA bataljoniem pārvalda no 18 līdz 36 zenītsistēmām. Informatīvais lauks atšķiras ar radiolokātoru skaitu un kvalitāti. Latvijas PGA bataljona rīcībā atrodas līdz 3 ''Giraffe'' RLS. Taktiski veidojot 3 atsevišķu pretestības punktus ar 7-9-12 zenītiekārtām katrā. Katrai no PGA bataljona 3 ugunsšūnām pārklājot 300 km2 (15x20km). Igaunijas PGA informatīvo lauku  zenītsistēmām ''Mistrale-2'' veido 1 ''Giraffe-AMD'' RLS. Interesants varētu būt sadursmes rezultāts starp RBS-70/''Mistrale-2'' un airomobilo trieciengrupu. Jaievēro arī apvidus reljefa atšķirība un zenītsistēmu konstrukcijas īpatnības. Eksploatējamo  RBS70/''Mistrale-2'' lielākais trūkums ir unitārais lādiņa raidijums. Pārlāde aizņem 4-5s kam japieskaita pirmstarta no 3s līdz 6s sagatavošanas intervāls. Summāri 7-10s intensīvā sadursmē ir nozīmīgs laika sprīdis. Izskaidrojas ar helikopteru raksturlielumiem, ātrumu un manevra iepējām. Jaaceras ka pēkšņi atklāta mērķa satriekšana helikoptera apkalpei prasīs atbilstošu laika sprīdi. Triecienhelikopteru apvidus reljefa aizsega izmantošanas iespēja sniedz priekšrocības sadursmē ar sistēmu kurā tiek izmantota radio vai lāzer novade.
  


 Atkarībā no raidijumā izmantotās raķetes modeļa un atklāšanas distances RBS70 apkalpei pastāv visai ierobežotas iespējas duelī ar sedzējgrupas triecienhelekopteru pāriem. Iemesls ir unitārais raidijums. Tā novēršana diktē atsevišķā punktā izvērst pāri. Risinājums  samazina aizsargājamā laukuma pārklājumu. Sistēmas ''Mistrale-2'' raidijumu intensitāte var būt lielāka un ar lielāku rezultativitāti jo to neierobežo novades atsaite. Piemērā jamin Lietuvas BS PGA bataljona RBS70 ugunskapacitātes audzēšanas ekonomiskais variants.Iepērkot Polijā PeZRS ''Grom''  Lietuva ievērojami uzlabo  savas PGA iespējas. Dublējot novades sitēmas tiek radīta salīdzinoši noturīgs taktiskā līmeņa PGA risinājums. Šādi komplektēta PGA uguns šūna nonākot saskarsmē ar airomobilo kaujas grupu var radīt tai pietiekami apjomīgus tehnikas zaudējumus. Tiem koriģējot tālākos pretinieka plānus. PGA bataljonu  ieroču komplektācijas efektivitāte kalpo kā preventīvs varbutējā pretinieka airomobilo operāciju neitralizātors. SI VIS PACEM, PARA BELLUM-gribi mieru ,gatavojies karam.                                                                                                                                                                                                                                                                          

PSRS *-airomobilo spēku struktūra. 

Lietuvas BS -2014 gadā veic 34 milj.$ darijumu: 25 starta sistēmas ar vairāk kā 100 VR''Grom''.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru