Sekotāji

Powered By Blogger

trešdiena, 2014. gada 3. decembris

Propaganda.

 Interesanti ,jebkura karadarbībi nepieciešams karēvja motivējums. Citiem vārdiem jarada karēvim vērtību sitēma kā dēļ tas būs gatavs piedalīties militārajā pasākumā. Ciniski, lielvalstīm kuru intereses bieži atrodas tālu aiz to robežām karēvju morālā motivācijas simbolam un finansēm ir vienlīdzīga vērtība. Autors , vēsturiskā sķērsgriezumā interesanta ir propogandas loma karēvju motivēšanā un atbrīvoto teritoriju ''sirdis un prāta'' motivēšanu. Nepatīkami, bet fakts no Latvijas  okupācijas vēstures. 1940 gadā Vācijas trieciena rezultātā PSRS okupācijas spēki evakuējās virzienā no Liepājas uz Rīgu tālāk uz Tallinu- Kronštati/ Ļeņingradu. Rīgas jūras līča zveiniekciemati izrādīja palīdzību padomju torpēdlaivu ekipāžām ! Varam uzskatīt ka pirmā hibrīdkara elementus Krievija  pielietoja pret Somiju,Poliju Baltijas valstīm. Lielāko  informatīvo panākumu tika gūts Baltijas valstīs. Vēlāk veidojot Baltijas jūrā lielāko konvoju kura lielu daļu pavadkuģu apkalpes un bēgļu veidoja PSRS ''gaišās nākotnes'' propagandas upuri, latvieši. Pagātnē, pretinieka propogandas sēklas atrada pietiekami auglīgu augsni  Latvijas zemē. Iemesli slēpjas, pirmkārt ekonomikā ,bet otrkārt valdība neveica pretdarbību PSRS propagandai. Nesaprotot informatīvā kara nozīmi cīņā par personu ''sirdīm un prātiem''. Arī šodien Latvijas MSL vērojama visaptveroša mazspēja Krievijas ''russkij mir'' propagandas neitralizācijas jomā. Pēc ''ieguldijums -atdeves''  izvērtējuma tā ir karadarbības forma ar lielāko atdevi. Tā prasa nelielus līdzekļus un spēcīgi argumentētu faktu apkopojumu. Propoganda elementār daļiņas ir ar  atšķirīgu + /-  potencionālu.
                                      
                                                      Atbrīvotājs.-Osvoboditeļa tēls.

Interesanti ,jebkura karadarbībi nepieciešams karēvja motivējums. Citiem vārdiem jarada karēvim vērtību sitēma kā dēļ tas būs gatavs piedalīties militārajā pasākumā. Ciniski, lielvalstīm kuru intereses bieži atrodas tālu aiz to robežām karēvju morālā motivācijas simbolam un finansēm ir vienlīdzīga vērtība. Morālai motivācijai ir janodrošina minimālais karēvja gara konforts, ticība ka veicamais darbs ir nepieciešams tēvzemei. Dotajā momentā  Krievijas Bs pastāv pārejas posms no OMD uz jaukta veida komplektāciju. Finansēm, pildot galveno motivātora lomu. Par veicinošu faktoru kalpo iedzīvotāju zemais ienākumu līmenis it īpaši ziemeļkaukāza apgabalos. Pastāv motivācijas atšķirība starp islama un slāvu ierindnieku. Čečenu un dagestāniešu motivācija veido ''islama ideja'' un iespēja iegūt papildus līdzekļus. Slāva idejisko motivāciju veido ''russkij mir'' idejas pamats ''vēsturisko slāvu zemju'' atbrīvošana un pievienošana krievzemei. Vēsturiskās kļūdas labošana , krievu revanšisma atdzimšana. Tas sasaucas ar Vācijas''der doiche lebens roum'' -vācu dzīves telpa attaisnoja tālākos notikumus :Čehijas sudetijas apgabals, Austrijas anšlus, Polijas- Dancigas un tālāk.        

                                                         Atbrīvotāja ,ideoloģijas tuvplāns.

Ukrainas notikumu pirmcēlois ir valsts varas totāla korupcija. Vērojot Ukrainas notikumu attīstību un Krievijas reakciju to sakarā ir skaidrs ka tie nepaliks Ukrainas robežās. Vairākiem analītiķiem pamatojot tālāko notikumu gaitu ar ''vācu dzīvestelpas'' un ''russkij mir'' ideoloģijas identiskumu. Scenārijs diktē ka nākamie Krievijas ierosināti ''seismiskie viļņi'' skars tās Baltijas kaimiņus: Igauniju un Latviju. Prognozējamo ''seimisko'' nemieru punkti ir : Igaunijas -Krievijas robežpilsēta Narva ,Kohtla-Jarve ,bet Latvijā -Daugavpils/euobserver.com/regions/125739/ Jēkabpils,Rīga ,Liepāja. Autors, ārvalstu analītiķiem  savus apsvērumus  balstot uz virspusīgu datu apstrādi iztrūkstot plašākai riska faktoru analīzei. Spēcīgu ''russkij mir'' propagandas lādiņa neitralizācijas piemēru demonstrē Ukrainas MSL. 
                                                     
Autors , katram jauzdod jautājums kapeic tāda ''zobu aplaušana'' netiek veikta Latvijā ?  Demonstrē kā pretinde var ārstēt ''russkij mir'' inficētos. 
2014 gada notikumi Ukrainā un 2007 gads Igaunijā  ir vieni ķēdes elementi.
                                                     
.                                                
                                       
                                                   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru