Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2014. gada 30. decembris

Mērķi ,distance un rezultāts.

Interesanti, cik liela ir BPLA notriekšanas iespēja izmantojot strēlniekieročus. Minētajā video radiokontrolējams lidaparāts atrodas ērtā distancē un rakursā ar to sprotot vienādi vai zemāk par uguns raidītāju. Realitātē vieglsvara BPLA atrodas H= 500-700m, bet plaknē no 800m līdz 1500m. Jaņem vērā arī saules faktors. Redzam ka iesaistītiem ložmetējiem iztrūkst rezultāts un vērojams neadekvāts munīcijas patēriņš. Šādu nodarbe kaujasapstākļos ātri izsmeļ munīcijas resursus. Protams to var panākt daudz ātrāk ar MZRS izmantošanu.
 
                                              Kad patronu tona rezervē.

 Igaunijas PGA bataljona mācībās ZVR ''Mistrale-2'' līdzīgu BPLA imitātora piezemēšanu veic ar vienu raidijumu. Līdzīgu rezultātu var panākt ar RBS70 /Bolid munīciju.
                                                     
Cits jautājums, cik attaisnojams ir 130.000$ un 50,000 $ vērtas VR izlietojums vieglsvara BPLA iznīcināšanai ?Acīm redzams ka šādu taktiskā līmeņa BPLA ložņu neitralizācija ir jadeleģē kompaktām REC sistēmām. Pēc uzbūves un gabarītiem atkārtojot IDU radiopalaidēju slāpēšanai paredzētas sistēmas. Mērķis bloķēts videostraumējumu -izlūkinformācijas noraides kanālu.
Cits salīdzinājums veltīts M134 un M2 ugunsefektivitātei. Uzskatāmi demonstrē dažādu munīcijas un  panāktā rezultāta attiecību:  300,500,750 un 1000m distancē.  


Piemēros skaidri redzama uguns efektivitātes sarukums iepretim munīcijas patēriņa pieaugumam.
 Praktiska informācija armijas ierindai un tehniskās politikas attīstītājiem. Demonstrētais rezultāts ir viens no iemesliem kapeic varākās valstu armijās cīņai ar mērķiem 1000m un tālāk tiek atvēlēta 12,7mm snaiperšautenēm. Organizātoriski, karēvju vadā lielu nozīmi iegūst karēvis ''vanagacs'' ar atbilstošu lielkalibra-12,7-14,7 -20mm snaiperierieroci. Vienība iegūsts iespēju  maksimālā distncē ar minimālu munīcijas patēriņu precīzi satriekt vai apspiest pretinieku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru