Sekotāji

Powered By Blogger

piektdiena, 2014. gada 12. decembris

Ukraina, mobilizācija.

Karadarbība uzrāda tehniskos trūkumus.Ukrainas Bs saskaras ar bruņtehnikas trūkumu. Iemesli ir 20 gadu perjodā veiktā armijas degradācija. Krīzes momentā Bs eksploatācijā atradās 290 tanku no kuriem tikai 150-180 kaujasgatavi. Liels daudzums bruņtehnikas atradās uzglabāšanas bāzēs un rūpnīcu laukumos. Tehniskais stāvoklis liek veikt tās renovācijas remontus. Eksploatācija atklāj  zemu dzinēja remonta kvalitāti un citu apakšistēmu trūkumus. Armijas saņemtā bruņtehnika pamatā ir klasificējama kā ierobežoti gatava kaujai.
                                                   
                                                   
Brīvprātīgo kustība pilda armijas apgādes un kaujaslauka remonta funkcijas. Šādi fakti loģiski liktu izformēt AM apgādes un tehniskā nodrošinājuma departamentu. Tas nau noticis.

                                                                                   Birokrātijas radītas lamatas.

Birokrātija ,ir lielākais Ukrainas valsts apdraudējums. Iekšējā pieredze, birokrātija liedza saulaicīgi armijai saņemt bruņvestes un citus vitāli nepieciešamos elementus. Daudz spēcīgāks par Krieviju ir Ukrainas iekšējais ienaidnieks. Valsts pārvaldē valdošā korupcija un izdalīto resursu zagšana.  AM izveidotie iepirkuma tirgiem ir raksturīga cenu sarunāšana. Parādība ir plaši praktizēta Latvijā būvniecības jomā. Korupcijas rezultātā armijas daļas saņem nekvalitatīvu ekipējumu. Cīņā ar korupciju dodas BS pulkveži un brīvprātīgie !  Krīzes agrīnā perjodā AM dezorganizācija un slēptas simpātijas pretiniekam bija cēlonis armijas demonstrētai mazspējai. Izvirzot nepieciešamību pēc ātrās reakcijas spēkiem. Par tādiem jauzskata stihiski izveidoti, brīvprātīgo bataljoni. Varam teikt ka sava veida ''Zemessardzes'' bataljoni. Personāla komplektācijā vērojama līdzība,vienojošais pamatelements ir patriotisms. Darbībā autonomi ,netkarīgi no rīcībnespējīgas AM. Ilgstošā laika perjodā vara  nespēj pieņemt autoratatīvu lēmumu par brīvprātīgo bataljonu iekļaušanu BS. Tikai 2014 gada izskaņā tiek virzīti integrācijas plāni. Analoģija skatāma AM armijas materjālās apgādes sadaļā.Vairāk kā 6 mēnešu karadarbības laikā AM nau spējusi organizēt materjāli tahiskās apgādes funkcionēšanu ! To kompensē brīvprātīgo kustība. Neskatoties uz Ukrainas Bs demonstrētām nepilnībām tai izdodas nodarīt skādi agresoram. 

 
Neskaidrība par austrumukrainas krīzi.

Ukrainas BS spēcīgais elements ir iespēja izmantot visu tās rīcībā esošo bruņojuma arsenālu. Iepretim teroristu grupējumam kura ieroču liste ir ierobežota ar ZUK ''Grad-21'' D-30,''MSTA-B''.
Krievijai nevēlēšanās atzīties ka valsts veic militāru agresiju pret Ukrainu noliedz izmantot spēcīgākos ieroču veidus. Izpaliek tādu ieročsistēmu pielietošana kā : ''Smerč'' ,Iskander-M, aviācija. Iepretim Ukrainas BS ir iespēja raidīt pretiniekam vissu tās rīcībā esošo arsenālu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru