Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2014. gada 30. decembris

Lietderīgi risinājumi.

Interesanti, reidvienībām piemērots 5,56mm rokas ložmetēja patronpadeves risinājums. Paredz no 4 līdz 8 x100 patronlenšu izvietojumu mugursomā ar atbilstošu padeves leti. Priekšrocības ,saspringtā kaujā atkrīt pārlāde. Negatīvais, arsenāla svars ierobežo karēvja ilglaicīgo mobilitāti. Nepārtrauktā uguns iespēju nosaka ieroča raksturlielumi. Saitas ar stobra pārkaršanu un ieroča atteikuma varbūtības pieaugumu. Arsenāla izvirza ieroča lietotājam noteiktu zinību ievērošanu.Risinājums ir pozitīvi vērtējams ļauj izvērst  arī mazāka apjoma 300-400 patronu mobilo arsenālu.

Kompakta munīcijas mugursoma-arsenāls.

Strēlnieku vadam vai rotai par nozīmīgu taktisko iespēju vairotāju var kalpot TRAP T-250  distancionionāli pārvaldāms ieroču modulis. Līdzīgi kā smagākie uz transportlīdzekļiem izvērstie TARP T-250 nodrošina veiglo  un atbalstieroču distancionālu ieroču pārvaldi. Izmantojamo atbalstieroču liste ietver 12,7mm, 40mm BAG kā arī PTRS ''Javelin'' ! Priekšrocības,apkalpes (vienības) iespēja attālināti veikt telpas kontroli vai pielietot ieročus. Piemēram, ieroču termināļa nozīme pieaug gadalaika aukstajā un d/n tumšajā perjodā sniedz tehniskās kontroles priekšrocības. Paralēli drošibai ļauj personālam baudīt komfortablus apstākļus.  Risinājumam samazinot personāla noslodzi. Pēdejam faktoram pildot svarīgu lomu personāla kaujaspēju saglabāšanā: aukstums ,mitrums izraisa saukstēšanos ,slimību , paaugstinātu pārtikas un energo resursu izlietojumu. 
Ātri izvēršamie mastiem ir ar divējādu civili-militāru pielietojumu. Tradicionāli masts paredzēts komunikāciju tīkla izvēršanai vai telpas kontrolei.

                                            
GEROH -34m masts.
 Pielietojams dažādiem nolūkiem, dabas stihijas skartā rajonā sniedzot iespēju ātri atjaunot šūntelefonu -www. apraides tīklu. Minētais attiecināms arī uz iekšējo drošibu. Vēsture liecina ka pretinieka primārie kontroles vai iznīcināšanai pakļaujamie elementi sakaru  vadības centrus vai to atsevišķus tīkla elementus.

                                         
Lielbritānija, mazfirma -''Total Solution''.

 Mobilie masti sniedz iespēju izvērst rezerves tīklu-masts ir rezerve ! Piedāvātie risinājumi ir maksimāli kompakti ,lēti un vienkārši. Militārais pielietojuma diapozons neaprobežojas tikai ar specializētiem sakaru ,optikas vai radiolokācijas mastiem. Taktiskā līmenī mastu izmantošanu ierobežo tehniskā  barjera: svars un hidraulika. ASV ātri izvēršamo mastu jomā izceļas inovatīvais Will-Burt kompānijā radītais teleskopiskā masta risinājums. Svara problēmu piedāvā risināt ar oglekļa šķiedras un pneimatikas apvienojumu-Will-Burt teleskopiskie masti. Oglekļa škiedras izmantošana nodrošina mazu svaru un lielu izturību, bet ietvertais pneimatikas princips padara to vienkāršu eksploatācijā. Masta niecīgais svars ļauj izvērst lietderīgo kravu 6-8m augstumā. Priekšrocības ko sniedz pneimatiskais masts : atklāšanas distance un iespēja palikt šķēršļa radītā aizsegā. Demonstrētā masta celtspēja nodrošina līdztekus 7,62mm ieročiem izvērst vieglsvara zenīt un prettanku raķetes.
                                                                                                       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru