Sekotāji

Powered By Blogger

ceturtdiena, 2011. gada 10. novembris

3 kaimiņu gaisa spēku attīstība-II.

Pretstatā ir PERU, neilgi pēc karadarbības pārtraukšanas 1996 gadā tiek veikts apjomīgs ieroču darijums ar Baltkrieviju. Iepērkot bijušajā PSRS republikā ''otro-roku'' 16/2 Mig-29S/UB un 10/8 Su-25S/UB. 350 mij.$ vērtā darijuma ''pakete'' ietver lidaparātus, atbalsta ekipējumu un bruņojumu.  Turpmākā pārdevēja nespēja nodrošināt rezervesdaļu atbalstu ierosina pārrunas ar Krieviju. Peru kā senam Krievijas klientam to iznākuma pognoze ir jau iepriekš skaidra. 1998 gadā darijumam noslēdzoties ar 3 MiG-29SE iegādi un pavadošo rezervesdaļu paketi iepirktā Mig-29S parka tālākai eksploatācijai. Darijuma vērtība 350milj.$, no kuriem aptuveni 68 milj.$ ir iegādāto 3 lidmašīnu cena.

                                          SMT/SMP versiju pavadošā pazīme---''kuprainis''**

Sākot no 2008 gada Baltkrievija un Krievija piedāvā Mig-29 modernizāciju. Katrai no valstīm ir sava versija  ''SMP'' un ''SMT''. Atsķirība ir tehniskā izpildijuma cenā. Noslēgtais 106 milj.$ kontrakts skar 8 lidaparātu modernizāciju SMP variantā. Ekonomiskā ''SMP'' versijā tiek saglabāta  N019M RLS pilnīgojot  signāla apstrādi ,bet pārejie uzlabojumi ir ''SMT'' standarts. Kontrakta izpildītājs, Baltkrievijas- 588 av.remonta rūpnīca Baranovičos.  Otrs ,''SMT'' modernizācijas varints relizēsies kompozītdarijuma ietvaros.Pakļaujot modernizācijai no 4 līdz 6 lidaparātus un iepērkot nelielu skaitu Mig-29SMT oriģinālu.  Varianta ''SMT" izstrāde notika saistībā ar Indijas Mig 29 parka modernizāciju. Piedāvātās modifikācijas iezīmē Peru turpmāko virzību pretim daudzfunkcionalitātei. Triecienaviācijas jomā , Su-25 tiek pozicionēti kā turpmākie Su-22 aizstājēji. Gaisa spēku koncepcijā turpinot saglabāt lēto un dārgo lidmašīnu parku. Baltkrievijas Su-25 modernizāciju  veicot Krievijā, izmantojot savas priekšrocības saistībā ar ''SM'' versijas piegādi Krievijas GS. Esošo Mirage-2000P  resursa atjaunošanas nolūkā, no 2008 gada Peru un Francijas starpā norit pārunas.Tām noslēdzoties 2010 gadā  ar 135 milj.$ vērtu kontrakta parakstīšanu. Tajā ietverot 12 lidmašīnas dzinēja resursa atjaunināšanu, planiera dafektoloģiju un eksploatācijai nepieciešamo rezervesdaļu komplektu. Nelielām izmaiņām skarot  RLS un integrējamo ieroču nomenkalatūru. Peru vērojamās ativitātes GS izbūvē ir Čanepa ielejas karadarbības sekas. Demonstrējot valsts vadībai vienkāršu atziņu , bez gaisa dominantes  politiskie* mērķi nau aizsniedzami. Kā turpmākais attīstības katalizātors kalpo Čīles un Peru robežsstrīds.
Jautājuma cena ir 200 j.j. ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā izveidojies 38.000km2 liels interešu pārklājums.Šai sakarā par vienu no Peru GS tuvākās nākotnes platformām ir uzskatāma Suhoja*** piedāvātā kaujas lidmašīna SU-35M. Prognoze, iegādēm japrobežojas ar 12/18  Su-35  aizstājot eksploatējamo Mig-29 SMP/SMP parku. 
Iemesli modeļu maiņai ir pamatoti ar ieguvumiem: a) -darbības rādiusa pārklājumu , b)-eksploatācijas tehnaloģiskumu, c)- ieroču un pavadošā ekipējuma brīvo ''piegriezumu'' .
Peru aktuālākie interešu rajoni atrodas aviācijas sniedzamības ''sāpju'' robežā. Ierobežotie līdzekļi neļauj valstij iepirkt un uzturēt  atbilstoša ''kalibra''gaisa tankeru floti. Līdz ar Su-35 nonākšanu Peru rīcībā tiks iegūta gaisa dominances realizācijai nepieciešamā platforma. Tam kļūstot par triecienaviācijas potencionāla spēka reizinātāju.
Peru problēma ir ierobežotie finansu resursi , bet kā pretarguments kalpo Krievijas atjaunotā prakse finansēt bruņojuma eksporta darijumus.                                       

kuprainis** -aiz pilota kabīnes integrēta formai pieguļoša ''comform'' degvielas bāka, apvienojumā ar izvāžamu degvielas uzpildes'' degunu-tvērēju''.
politiskie*-karš ir politikas turpinājums ,tikai citiem līdzekļiem.-Fon Klauzevic.
Suhoja***-profesionāls tirgus preces ''demo'' video.                  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru