Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2011. gada 5. novembris

Triecienierocis DELILAH.

Izrēlas kompānija  IMI pabeigusi izstrādi un pieņēmusi bruņojumā jaunu unversālo triecienraķeti Delilah.
Raķetes ir izgājusi kaujas pielietošanas praksi. Pirmizmēģinājumos apliecinot izstrādes principu : lēnāk, tālāk un ilgāk. Raķete atšķiras no citu valstu izstrādājumiem ar  nelielo svaru un maināmu lidojuma ātrumu, aptuveni 370km/h līdz 740km/h. Nelielais ātrums nodrošina lielu sniedzmību -250km, raķetes svaram esot  230kg !!! Turklāt pretēji ārvalstu izstrādājumiem svara un tāluma rādītāji nemainās, neatkarīgi no bāzēšanās veida-sauzemes, virsūdens vai gaisa ! Netiek pieminēts zemūdens variants.  Maināmā ātruma režīmam ir rinda priekšrocību. Pirmkārt, panāk lielu sniedzamību un iespēju ''patrulēt'' mērķrajonā, izgaidīt. Raķetei iegūstot mednieka īpašības. Svarīgs elements cīņā ar pretinieka PKRK , ZRK, KVC* mobilo artilēriju un taktiskām raķešsistēmām.

                                        Unversālā triecienraķete --Delilah .
Ļaujot neitralizēt pretinieka svarīgākos aizsardzības vai uzbrukuma atslēgelementus. Raķetē ietvertās mednieka , gaidīšanas iespējas Izrēlai lieti noder netradicionālajā  karadarbībā. Ļaujot veikt ''punktveida''* triecienus pilsētas apvidū. Raķetes mazais svars un darbības tālums tiek panākts pateicoties nelielajam kaujas bloka svaram un divkontūru turboreaktīvajam dzinējam. Novades sistēma ietver Izrēlai tradicionālo CCD/IIR kameru apvienojumā ar divirziena datu  radiokanālu, ļaujot realizēt interaktīvu novadi. Izmantojot raķeti jūras mērķu satriekšanai, iegūst sekojošas priekšrocības. Interaktīvā atsaite apvienojumā ar spēju izgaidīt dod jaunu taktisku risinājumu.  Iespēja veidot raķešu triecienvienību vai to trieciengrupas. Operātoram sadalot uzbrukuma vektorus un sinhronizējot laiku starp uzbrukumā iesaistītām raķetēm vai gupu viļņiem. Interaktīvai novadei ir savi plusi, tā ir imūna pret esošo kuģu aizsardzības soft-kill sistēmām. Izskaidrojas ar operātora intelektuālo dalību novades procesā. Savukārt sinhronais ''vilku bara'' uzbrukums ļauj pārvarēt kuģa tuvās līnijas pašaizsardzības ieroču uguni. Nelielais kaujas lādiņš apvienojumā ar vairāku trieciengrupu realizāciju nespēs nogrēmdēt 1000/1500t kuģi. Ietvertā pamatideja 2 soļu panākums. Izprotot ka vairāku šādu prettanku klases lādiņu trāpijumi kuģī apgrūtinās tā tālāko funkcionēšanu. Kalpojot par panakumus veicinošo faktoru sekojošiem PKR* un aviācijas triecieniem. Iespējamais mīnus, pielietošana tuvu maksimālai distancei saistas ar datu līnijas radioioelektroniskās apspiešanas risku. Kā rezultātā raķetei noteikti ir jaapvelta ar intelektuālo minimumu, savstarpējās kopdarbības un mērķa signatūras autonomai atpazīšanai.  Plusi, ''Vilku bara'' uzbrukums ar izgaidīšanu izsmeļ kuģu pasīvās aizsardzības soft-kill izlietojamo materjālu resursus. Saistībā ar korvešu/fregates klases kuģu pašaizsardzības ZRK. Trieciengrupu taktikas paletē var būt pretinieka ZRK resusu izsmelšana veicot defilējumu tuvu sniedzamības robežai. Atzīmei ,tikai skaitītu valstu korvetes un fregates ZRK ir spējīgi '' vienlaicīgi'' satriekt vairāk par 4 gaisa mērķiem . Turklāt esošo ZRK parametru realizācija ir saistīta ar rindu ierobežojošu priekšrakstu.

 PKRK*-PretKuģu Raķešu Kompleks.
KVC*-Komand Vadības Centrs
Punktveida*- precizitāte definējās kā mazāk vai vienāda ar 1m, ieroči kuri realizē 3-5m trāpijuma precizitāti definējas kā : precīzie ieroči.
sekojošiem PKR*-ar to domājot ka Unversālā triecienraķete nau specializēts ierocis. Definējumu nosaka 2 sekojošas Atšķirības : kaujas bloks un lidojuma ātrums.
ZRK* -ZenītRaķešu Kompleks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru