Sekotāji

Powered By Blogger

pirmdiena, 2011. gada 14. novembris

Japānas avioiepirkuma tirgi .

Japānas Gs F4J ''Fantom II''  taktisko-iznīcinātāju nomaiņai ierosināta jauna F-X iznīcinātāju iepirkuma programa. Tās ietvaros paredzot iepirkt līdz 50 taktiskos-iznīcinātājus. Kā pretendenti tiek uzskatīti ASV un Eiropas izstrādājumi. Lielākās izredzes iegūt pasūtijumu ir ASV kompānijām. Kā ASV tirgus oponents ir Eiropas EF-2000'' Taifun'' izstrādājms. Iespējamā Eurofighter-''Taifun'' uzvaras varbūtība Japānas tirgos tiek vērtēta kā zema. THE Telegraph  Traucēklis, Japānas ārpolitiskā dominējošā ASV orjentācija. Vienlaicīgi Eiropas piedāvātājuma ''grozs'' ietver plašāku nododamo tehnaloģiju nomenkalatūru.
Atšķirībā no ASV tiek piedāvāts lidaparāta būves know-how un programatūras kodi.

                                                       
Paredzēts aizstāt F4 Phantom-II.

Rodot iespēju pircējam patstāvīgi modificēt lidaparāta airodinamiskos raksturlielumus un izmaiņas bruņojuma listē. Par Japānas F-X tirgu uzvarētājs iespējams kļūs tehnaloģiski ''mitrais'' F-35A Ligthning-II.
Speciāli Japānas un Indijas ''tirgu''sakarā ASV nāca klājā ar orjentētu paziņojumu. Tā saturs, lidaparāta gaidāmā ierindā stāšanās termiņi. Korekcijai pakļaujot sākotnējo 2018 gada termiņu aizstājot ar 2016 gadu. Gaidāms ka 2016 gadā Japānas GS  40 gadus kalpojošo F-4J nomainīs 50 F-35 Lightning-II.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru