Sekotāji

Powered By Blogger

otrdiena, 2016. gada 16. augusts

Civilā un Armijas inženierbūve.

 Virumā mazattīstīo valstu atrodas Afrikas kontinentā.Karu, dabas un ekonomisko krīžu iespaidā notiek liela cilvēku sakta pārvietošnās. Viena no probēmām ir apmešanās mājvietas jautājums. Starptautisko palīdzības organizāciju piegādātās pagaidu teltis ātri nolietojās. Piemīt raksturīgie trūkumi : zema gadalaiku un nodiluma noturība ,ir pakļautas ugunsiedarbībai. Problēmas risināšanā iesaitoties militārās un civilās industrijas pārstāvjiem. Viens no interesantākiem un unikālākiem risinājumiem ir cementaudums- brezenta un cementa ''lamināts''. Risinājuma pamatā ir cementa un polimēra maisijums. Līdzīgi ekonomiskie risinājumi tiek pielietoti ceļubūvē, ātri pārvēršot smiltsgrants klājumu par paaugstinātas nestspējas virsmu. Polimēru tehnaloģijas izmantošana ļauj ekspedīcijas spēkiem aprīkot bāzes un tai pieguļošo teritoriju ar zemu izmaksu  cietas virsmas ceļa klājumu

                              Polimērtehnaloģijai sasniedzot Krieviju ,ceļubūve.
    
 Ceļubūvē, smilts -grants, 10% cemanta un polimēra bagātnātājs ļauj tekošā-km izmaksas samazināt 8-10x . Ātri izveidojot paaugstinātas nestspējas virsmu un uzklājot 4cm asfaltu.  Cik saprotams kārtējo reizi britiem izveidojot jaunas industrijas nišu. Risinājums ir seviški vērtīgs cementa eksporta valstīm ,tehnaloģijai ļaujot  ražot produktu ar lielāku PVN. Cementaudums pielietojams netikai drošāku-ilgspējīgāku celtņu ātrai izvēršanai ,bet arī teritorijas labiekārtošanai un militāriem nolūkiem.

                                                   
Militārai nozīmei cementaudums ļauj veidot stabilas  lauka-kazarmas un uzlabot  fortifikācijas ceļtņu aizsardzības rādītājus. Vienīgā nepieciešamā  komponente lauka- izvēršanai ir ūdens.


                                                   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru