Sekotāji

Powered By Blogger

svētdiena, 2016. gada 14. augusts

Inženieri, spiegošanas- novērošanas tehnika.

Interesanti,  ASV elektronikas sitēmu inženiera Gregorija Perria istrādātā objektu novērošas risinājumu elementi kļūst pazīstami 2006 gadā Lielbritānijas spiega caurkrišana Krievijā -Maskavā. Gregorija Perrija kompānijā AWA(Advenced Wireless Automation) izstrādāto tehnisko risinājumu parādīšānās Lielbritānijā norāda uz abu valstu izlūkošanas dienastu sadarbības apjomu. Inženierim pamatoti apgalvojot ka lielfirma 'Lockheed Martin'' ir iepazinusies un nokopējusi ietvertos risinājumus ,pēc pirkuma atteikuma inženiera kompānija bankrotē. Inženierim novērtējot vērtību, e-BAY  speciālās tehnikas tiesibu pārdošanas piedāvājums. Lieta tā, ka maskēta ''akmens'' izvēršana interešu rajonā var pildīt spiegu informācijas apmaiņas termināla funkcijas ,bet civilā  attālinātā infrastruktūrā kā fiksējoš un informējoš elements. Robežapsardze, ASV izmanto vairāk kā 7500 autonomos ,seismiskos sensorus Meksikas robežas uzraudzīšanā. Militārā jomā, aktivitāšu konstatēšanas elements. Piemŗam misijā ,šķēršļotā apvidū kalpojot par atbalstpunkta tehnisko apsardzi ,agrīni informējot personālu par pretinieka aktivitāti un sektoru.

                                     Pastikāta akmens-informācijas apmaiņas terminālis.

 Pateicoties izmatotam energotaupošiem risinājumiem iemontēto batareju enerģija pietiek 3 gadu ilgai autonomai funkcionēšanai ! Janorāda,ka nākotnē perspektīvākie izstrādājumi spēs autonomi darboties līdz 15-20 gadiem. Inženiera ietvertie risinājumi 900Mhz ,FHSS - modulācija novērš  mērķētus traucējumus , piekļuve miniatūram VSAT terminālim,  kā alternatīva piekļuve caur šūntelefonu tīklu- viedtelefons, planšete ,programatūra Linux, inf. glabāšanai izmantojot ''disk-on-clips'' utt.  Autonomā sensora cena atkarībā no mērķinozīmes ir no 1000$ līdz 4000$ par vienību.  Tātad, karadarbības rajonā kur nepieciešams atklāt un neitralizēt diversantu  aktivitāti neaizstājams būs ''RockCam'' risinājums. Ar minimālu resursu patēriņu var precīzi lokalizēt pretinieka aktivitāšu apvidu  un intensitāti .

                                                   
.Apvidū, izvēršot ceļu vai taku tuvumā  x-skaitu ''akmeņu'' un saņemt reāllaika īsziņas- informāciju par bruņota vai nebruņotas personas klātbūtni.Sistēmu izstrādātāju un piedāvāto produktu klāsts ir liels, bet ietvertie risinājumi atškiras ar smalkām detaļām kuras ļauj sasniegt speciālus raksturlielumus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru