Sekotāji

Powered By Blogger

sestdiena, 2016. gada 9. aprīlis

Aviācija, uz priekšu pagātnē-I.

 Veicot pasaulē noritošo konfliktu strukturizāciju notiek pēc intensitātes un tehnaloģiju piesātinātības. Vērtējums tiek noteikts pretspēlētājam. Pie zema līmeņa tehnaloģiju aprites konfliktiem japieskaita : Afganistānas, Irakas,Lībija,Sīrijas,Jemenas, bet pie augsta līmeņa Armēnijas/KKR -Azerbidžānas karadarbība ! Tehnaloģiskam līmenim un kaujas vides specifikai nosakot aviācijas elementa optimālo veidolu. Piemēram minēto konfliktu  tehniskā vide atgādina Korejas un Vjietnamas karadarbību, līdzīgas kaujasvides problēmas ! Vides specifika izvirza aviācijai klātbūtnes laika ,iepretim  satriekšanas raksturlielumu dominantei. Zemu tehnaloģiju konfliktos apdraudējumu rada mobilās 14,5mm zenītložmetēju  ZPU-2/-4 iekārtas, 23mm ZU-23-2 un  ZSU 23x4 Shilka zenītartilērija   Ievērojami mazāks apdraudējums no zenītraķetēm, piemēram SA-7 ''Strela'' un to klonu variantiem.

                                               ZPU-2x14,5mm zenītložmetējs.

Zenītartilērijas ieroču rezultatīvs pielietojums diktē apkalpei apgūt vispārejās zinības fizikā ! Zinības kuras trūkst ! Tātad , mērķa veids un tā augstums, ātrums,pārvietošanās leņķis attiecībā pret pozīciju, distance, lodes vai lādiņa stobra gala ātrums, vides temperatūra un ieroča efektīvā distance, iegūstot ralizācijas varbūtības koificentu. Apkalpēm demonstrējot atklātu  mērķēšanas analfabētismu saistībā ar reaktīvo aviāciju. Tehniski lielumi par kuru pastāvēšanu kaujiniekiem nav priekštata. Klasificējas kā kaitnieciska darbība ar smagām sekām vienībai ,munīcijas resursa izniekošana.Tas arī norāda ka 5 gadu ilgušajā konfliktā no ložmetēju un artilērijas uguns nav zaudēta neviena lidmašina vai helikopters. Izņemot glābšanas operācijā iesaistītā Mi-17 ložmetēju uguns bojājumu radītu piezemējumu. 

                                          ZU-2x23 mērķnozīmes pielietojums.

Apdraudējuma veidam veicinot vai noliedzot aviācijas pielietojumu. Piemēram, Armēnijas/KKR -Azerbedžānas konfliktā aviācijas komponenti bloķē abu pušu tehnaloģiski spēcīgā PGA sistēma. Atseviški ņemts ''Cietā rieksta'' cienīgs gadijums Kalnu Karabaha konfliktā. 2 martā armēņu karēvim(Rembo) veiksmīgi notriecot aizerbedžāņu Mi-35 triecienhelekopteru ar RPG-7 raidijumu,100-150m ! Norāda uz pretinieka pozīciju apvidus izlūkošanas nepietiekamību.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru